Ve výběrovém řízení na velitele Městské policie Plzeň uspěl Petr Nováček

Městská policie Plzeň bude mít od roku 2023 nového velitele. V úterý 20. prosince na plzeňské radnici proběhlo výběrové řízení, ze kterého vzešel vítězně dosavadní náměstek krajského ředitele Policie České republiky Petr Nováček.

Cílená propagace v Plzni

„Věřím, že pan Petr Nováček prokáže manažerské schopnosti, které od něho očekáváme. Jeho primárním úkolem bude městskou policii personálně stabilizovat a zefektivnit fungování a dohled strážníků v jednotlivých částech města. Děkuji gesčnímu radnímu Jiřímu Winkelhöferovi, že se mu podařilo najít nového velitele městské policie tak rychle. Je to jasné potvrzení toho, že bezpečnost je naší prioritou,“ řekl primátor Roman Zarzycký. 

Výběrového řízení se zúčastnilo celkem šest kandidátů. Vítězného kandidáta vybrala devítičlenná výběrová komise, ve které usedli i dva zástupci městské policie. O průběhu výběrového řízení bude v plném rozsahu informováno nejbližší Zastupitelstvo města Plzně, na kterém zastupitelé rozhodnou o ustanovení Petra Nováčka do funkce velitele Městské policie Plzeň.

„Pro pana Nováčka hovořily zkušenosti, které jsou neoddiskutovatelné. U Policie České republiky působí přes třicet let a dnes zastává vedoucí pozici na krajském ředitelství policie. Předpokládám, že se funkce velitele strážníků ujme v průběhu února nebo března. Před tím musí mimo jiné splnit zákonné podmínky, mj. povinné školení a zkoušku na Ministerstvu vnitra ČR,“ uvedl radní pro bezpečnost Jiří Winkelhöfer.

Plk. Ing. Bc. Petr Nováček je dlouhodobým zaměstnancem Policie ČR. V minulosti velel pořádkové jednotce a mimo jiné měl na starosti vnější službu v rámci působnosti plzeňského městského ředitelství policie. Dnes je náměstkem ředitele krajského ředitelství Policie České republiky pro ekonomiku.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka