Vejprnice a Tlučná podepsaly smlouvu s ČSAD na 10 let

V obecním úřadě ve Vejprnicích proběhlo slavnostní podepsání desetileté smlouvy o veřejných službách v přepravě cestujících k zajištění dopravní obslužnosti po linkách 55, 66 a N55.

Cílená propagace v Plzni

Obce Vejprnice a Tlučná na základě průzkumu trhu vybraly jako nejvýhodnější nabídku stávajícího dopravce ČSAD autobusy Plzeň a.s. V rámci celé zakázky ujedou autobusy zhruba 2,6 miliónu km, přičemž částka, kterou obce zaplatí dopravci formou kompenzace za 10 let, činí necelých 97 miliónů Kč.

Smlouva zahrnuje přepravu cestujících a zavazadel po dvou denních (55 a 66) a jedné noční autobusové lince (N55) v trase Plzeň-Vejprnice-Tlučná. Obce pro zabezpečení dopravy mj. požadovaly autobusy pořízené nejdříve v roce 2020. Na podzim letošního roku se tak na uvedených linkách objeví zcela nové nízkopodlažní autobusy.  Základní obsluhu obstarají dva velkokapacitní autobusy o délce 18 metrů a čtyři vozy standardní délky.

Vozidla budou vybaveny klimatizací, vnějšími i vnitřními elektronickými ukazateli, naváděcí soustavou pro nevidomé a v neposlední řadě bezdrátovou sítí Wi-Fi s bezplatným připojením k Internetu pro cestující. V autobusech bude nadále uznáván zvláštní tarif jízdného stanovený obcemi, rovněž předplatné Integrované dopravy Plzeňska (IDP). Kromě tradiční platby jízdného u řidiče v hotovosti nebo z čipové karty dopravce či Plzeňské karty bude nově možnost úhrady také pomocí bezkontaktní bankovní karty.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka