Viktoria prohrála v Lisabonu se Sportingem 0:2

Ve čtvrtek 8. března vstoupila Viktoria Plzeň zápasem na hřišti Sportingu CP do osmifinále Evropské ligy.

Cílená propagace v Plzni

Tedy do fáze, která se v uplynulých letech stala plzeňským pohárovým maximem. Do utkání nemohl nastoupit záložník Jan Kopic, u kterého se naplno projevila viróza.

Před úvodním hvizdem uctil přibližně z poloviny zaplněný stadion minutou ticha zesnulého italského reprezentanta a kapitána Fiorentiny Davide Astoriho.

O první rozruch na tribunách, jenž mimo jiné hostil i zápasy Eura 2008, se postaral Gelson Martins, jenž si v sedmé minutě nabíhal na centr pokutovým územím. V pádu ale své pohyby nezkontroloval natolik, aby míč zasáhl přesně. Z překvapivě rozehraného přímého volného kopu poté pálil na Hrušku Bryan Ruis, ještě větší šanci však neproměnil Marcos Acuna, který ve 22. minutě střelou ze střední vzdálenosti rozezněl břevno za plzeňským gólmanem. O první pokus Viktorie se v 27. minutě postaral Radim Řezník, jeho hlavička ale nebyla dostatečně prudká ani přesná. Byl to ale portugalský klub, jenž udával tempo hry. Zelenobílí drželi míč pod kontrolou a jen málokdy dávali viktoriánům prostor k rychlým protiútokům. Po nebezpečné kombinaci pálil ve 40. minutě Fernandes, který si svůj pokus zopakoval i o tři minuty později. Do poločasu nedosáhl zcela sám v pokutovém území na balón Acuna, těsně před závěrečným hvizdem první pětačtyřicetiminutovky si ale s míčem na malém vápně věděl rady nehlídaný Montero. Po zpracování na hruď jej poslal placírou k tyči a zajistil tak svému týmu vedení.

Jak skončila první půle, tak začala ta druhá. Po ztrátě míče Vitkorie se před branku prodral Fredy Montero a střelou mimo dosah Aleše Hrušky navýšil náskok domácího celku na 0:2. Na vývoj hry reagoval trenér Pavel Vrba střídáním a poslal na hřiště místo Milana Petržely útočníka Tomáše Chorého. Chuť útočit ale Sporting nepřecházela. Po centru ze strany vystřelil z bezprostřední blízkosti před Hruškou Ruiz, plzeňský gólman míč reflexivně vyrazil. V 68. minutě se po pravé straně hřiště prohnal až do plzeňského vápna Bruno Fernandes, ale tváří v tvář Aleši Hruškovi odešel ze souboje jako poražený. Jeho prudkou střelu plzeňský brankář skvěle vyrazil. V pětasedmdesáté minutě přišel zkvalitnit ofenzivní fázi Viktorie Jan Kovařík, na střídačku zamířil Daniel Kolář. A byl to právě Kovařík, který jeden ze svých prvních doteků s míčem proměnil v centr na Tomáše Chorého. Tomu chybělo před bránou Sportingu jen pár centimetrů, aby míč špičkou kopačky zasáhl. Další Kovaříkův centr našel rozběhnutého Krmenčíka, od něj se ale míč odrazil nad branku. Plzeň se před koncem utkání tlačila dopředu, vstřelený gól na půdě soupeře by zlepšil plzeňskou pozici do odvety. Ve dvaaosmdesáté minutě posadil Krmenčíkovi míč na hlavu Martin Zeman, ale viktorián s patnáctkou na zádech nedokázal poslat balón mezi tři tyče. Na posledních deset minut zavítal na hrací plochu Aleš Čermák, jenž vystřídal Zemana. V 87. minutě uviděl žlutou kartu David Limberský, který tak přišel o šanci představit se v domácí odvetě. V nastaveném čase ještě zlikvidoval únik stopera Mathieuho Hruška. Plzeňané si do odvetného utkání v západočeské metropoli odvezli z hlavního města Portugalska nelichotivou porážku 0:2.

R16, čtvrtek 8. 3. 2018, 21:05, José Alvalade Stadium

Sporting CP: Patrício (C) – Ristovski, Coates, Mathieu, Coentrao (85. Ribeiro) – Carvalho, Fernandes – Martins, Ruiz (78. César), Acuňa (57. Battaglia) – Montero.

Plzeň: Hruška – Řezník, Hejda, Hubník (C), Limberský – Hořava, Hrošovský – Petržela (62. Chorý), Kolář (75. Kovařík), Zeman (82. Čermák) – Krmenčík.

Branky: 45+1. Montero, 49. Montero, ŽK: Battaglia, Coates, Carvalho – Hořava, Limberský, Rozhodčí: Kulbakov – Žuk, Masljanko (všichni Bělorusko).

fcv

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka