Viktoriáni nastoupí do výročního zápasu ve speciálních retrodresech

V rámci oslav 110. výročí klubu odehraje Viktoria Plzeň v sobotu 18. září výroční utkání.

Cílená propagace v Plzni

Viktoriáni do něj nastoupí ve speciálních retro dresech, které klub společně s výročními plechovkami Gambrinus a kompletním programem oficiálně představil na tiskové konferenci.

Výroční utkání odehraje Viktoria v rámci 8. ligového kola v Doosan Areně proti Českým Budějovicím v sobotu od 19:00. Doprovodný program v okolí stadionu odstartuje již v 15:00.

„110 let je významné klubové jubileum, proto jsme se rozhodli pojmout i výroční zápas ve velmi slavnostním duchu. Chtěl bych tímto pozvat všechny naše fanoušky a věřím, že si tento den užijí a na závěr uvidí vítězství Viktorie,“ zve na výroční zápas generální ředitel klubu Adolf Šádek.

RETRO DRESY
Do samotného utkání vyběhnou viktoriáni v unikátních retro dresech, které jsou inspirovány klubovou historií. „Červená trika, světle modré trenky a černé stulpny. V takových barvách nastoupili naši předchůdci v roce 1911 ke svému vůbec prvnímu utkání. Je pro nás ctí, že v těchto barvách odehrajeme i výročí zápas,“ představuje výroční dres Jaromír Hamouz, obchodně-marketingový ředitel klubu.

Pro představení dresů vznikla i speciální fotografie, která zobrazuje hráče a trenéry současného kádru ve stejné kompozice jako byla původní týmová fotografie právě z roku 1911.

„Dresy jsou opravdu povedené, jsou decentní a je pro mě ctí, že ho budu moci obléknout v tomto slavnostním zápase a přivést tým jako kapitán na hřiště,“ říká obránce Lukáš Hejda, jenž je samozřejmě i součástí fotografie. „Musím říct, že tato fotka je povedená. Snažili jsme se přesně vystihnout pózy i mimiku našich předchůdců a celkem se to povedlo,“ dodává s úsměvem.
Limitovaná edice 110 výročních dresů půjde do prodeje ve Viktoria shopu.

VÝROČNÍ PLECHOVKY GAMBRINUS
Tři dny před samotným zápasem byly rovněž představeny výroční plechovky piva Gambrinus, na kterých jsou vyobrazeny 4 největší momenty klubové historie tak, jak si je ve velké anketě zvolili samotní fanoušci. Speciální várku piva pak založili samotní viktoriáni přímo v pivovaru. Od čtvrtka si tuto limitovanou edici plechovek mohou fanoušci zakoupit po celém západočeském regionu a rovněž ve Viktoria shopu. Zde bude od čtvrtka k dispozici 200 speciálních boxů podepsaných přímo Pavlem Horváthem a Markem Bakošem.
„Rád bych jménem všech lidí v pivovaru Gambrinus poděkoval fotbalistům Viktorky za dlouhodobé partnerství a mnoho skvělých zážitků. O tom, jaké má Viktorka fanoušky, svědčí nejen to, že o nejlepších okamžicích historie rozhodlo více než 15 tisíc jejich hlasů, ale taky to, že jako nejvýznamnější označili mezi všemi hvězdnými pohárovými zápasy titul pro Mariána Čišovského. Věřím, že se tyto plechovky stanou ceněnou připomínkou slavných okamžiků historie Viktorky pro mnoho fanoušků,“ řekl Ladislav Kolář, sponzoringový manažer Plzeňského prazdroje.
„Jde o unikátní projekt s naším dlouholetým partnerem, jehož výsledkem jsou tyto nádherné plechovky. Čtyři největší momenty klubové historie budou navíc zobrazeny i na plášti Doosan Areny,“ doplňuje za klub Jaromír Hamouz.
Představení plechovek se ujal Pavel Horváth s Markem Bakošem, kteří jsou patroni hned dvou momentů a sami jsou na plechovkách.

SLAVNOSTNÍ ZAHÁJENÍ
Samotnému výkopu zápasu (19:00) budou předcházet dvě slavnostní vystoupení. Původní klubovou hymnu Ať stále vítězí Viktoria zazpívá přímo na trávníku její autor Milan Čechura, těsně před výkopem pak zazní státní hymna v podání světoznámé operní pěvkyně a sopranistky Evy Urbanové, která přijala pozvání klubu. „Je to pro nás velkou ctí, hymna v podání paní Urbanové orámuje slavnostní ráz celého zápasu,“ řekl mluvčí klubu Václav Hanzlík.

DOPROVODNÝ PROGRAM S AUTOGRAMIÁDOU JIŽ OD 15:00
Pro fanoušky bude k dispozici pivní zahrádka Gambrinus, kde si budou moci vyzkoušet školu čepování piva či soutěžit o zbrusu nové výroční plechovky. Jako dárek pak dostanou speciální viktoriánský kelímek.
Ve velké fanzóně pak budou na všechny příchozí čekat fotbalové atrakce – bublinový fotbal, obří fotbalové šipky či dětská střelnice a fotbalová školička pod vedením mládežnických trenérů FCVP. V rámci fanzóny pak proběhnou i celkem čtyři autogramiády legend a bývalých hráčů i trenérů klubu. Mezi hosty nebudou chybět František Plass, Zdeněk Michálek, Ivan Bican, Karel Krejčí či Jan Rezek s Romanem Pavlíkem. K dispozici pro autogramiádu bude i speciální podpisový plakát.
Zajímavostí pro malé i velké fanoušky bude i prohlídka hasičských vozů, ukázka první pomoci v podání plzeňských záchranářů či ukázkové stanoviště policie.
Samozřejmostí bude i bohaté občerstvení.

DALŠÍ PROJEKTY
Viktoria Plzeň zahájila oslavy 11. června, tedy přesně v den, kdy byl klub před 110 lety založen. Došlo k odhalení destiček klubový legend a fanoušků na Pamětním místě Brány borců, otevřena byla naučná stezka Po stopách 110 let FCVP. Následně klub vydal série výročních poštovních známek a do nové sezony vstoupil do sezony 2021/2022 v nových dresech Macron, které na sobě mají speciální výroční prvky.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 15.09.2021 18:09



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka