Viktorka posiluje. Přichází Květ a Vydra!

Viktoria Plzeň nadělila svým fanouškům před Vánoci hned dva dárky. Po Romanu Květovi klub představuje další posilu, kterou se stává útočník Matěj Vydra!

Jarní servisní akce AUTO CB

Třicetiletý český reprezentant naposledy působil v Premier League, kde nosil dres Burnley. Nyní se na dva a půl roku upsal Viktorce.

Matěj Vydra patří do kádru české fotbalové reprezentace a má bohaté zkušenosti především z Anglie, kde působil například ve Watfordu, West Bromu či naposledy v Burnley, v jehož dresu zapsal dvě branky v Premier League. Nyní bude nosit viktoriánský dres!

„Když se naskytla možnost získat takto kvalitní posilu do ofenzivy, ihned jsme reagovali a jsme velmi rádi, že můžeme Matěje přivítat v našem týmu. Chceme být na jarní část sezony dobře připraveni a věříme, že k nám perfektně zapadne a bude posilou,“ okomentoval druhou viktoriánskou posilu Daniel Kolář, sportovní ředitel Viktorie.

„Matěj Vydra se samozřejmě vrací po zranění kolene, nicméně nyní už je uzdravený a připravený se zapojit do naší přípravy. Vidím u něj obrovskou motivaci vrátit se zpátky tam, kde byl právě před zraněním, kdy hrál v jedné z nejlepších soutěží světa. Přeju mu, aby se mu v našem dresu dařilo,“ doplnil Adolf Šádek, generální ředitel Viktorie.

„Jednání Viktorky bylo rychlé a konkrétní, budu zde mít veškeré potřebné podmínky. Prohlédl jsem si zázemí klubu a je špičkové pro trénink i regeneraci. Jsem rád, že jsme se domluvili a nyní je na mně, abych se dokázal prosadit a byl přínosem, motivaci mám velkou,“ má jasno Matěj Vydra.

„Matěj již během podzimu navštívil několik zápasů Viktorie, například v Lize mistrů. Velmi dobře se zná s trenérem Michalem Bílkem, který jej jako první povolal do reprezentace. Shodli jsme se tedy, že jsou zde ideální podmínky pro jeho nové angažmá, a navíc chce hrát o titul, což vše klub splňuje,“ uvedl hráčův zástupce Ondrej Chovanec.

Matěj Vydra je odchovancem Jihlavy, po níž působil i v ostravském Baníku, odkud zamířil do italského Udinese. Od té doby strávil v zahraničí 12 let, z nichž nejvíc času strávil v Anglii. Naposledy působil v Burnley, kde se mimo jiné v roce 2020 stal vůbec prvním Čechem, který dostal cenu pro gól měsíce Premier League. Celkově v této slavné soutěži odehrál 106 zápasů. Může se rovněž pyšnit oceněním pro nejlepšího hráče anglické druhé ligy (Championship) za rok 2013. V tom samém roce byl zvolen i talentem roku v české anketě Fotbalista roku. Již od svých 20 let je členem národního týmu, kde zatím nastoupil do 46 zápasů, ve kterých vsítil 7 branek. Není bez zajímavosti, že v reprezentaci debutoval pod aktuálním trenérem Viktorie Plzeň Michalem Bílkem.

Poznámka redakce: potisk dresů FC Viktoria Plzeň zajišťuje Adapt print Plzeň.

Potisk triček

ADAPT print Plzeň je partnerem klubu FC Viktoria Plzeň

Potisk triček

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka