Viktorka se s podzimem rozloučila výhrou 1:0 v Karviné

Fotbalový rok 2021 viktoriáni ukončili, jak nejlépe mohli. V posledním zápase podzimní části porazili Karvinou na její půdě 1:0 díky brance Milana Havla. Zároveň si tak zajistili průběžné 2. místo v ligové tabulce.

Cílená propagace v Plzni

Hned po pěti minutách měli hosté obrovskou šanci na otevření skóre. Pavel Šulc vyhrál hlavičkový souboj proti Eldaru Ševićovi a tím vysunul Jana Sýkoru. Plzeňský záložník běžel od půlky hřiště sám na bránu, ale jeho záměr skvěle přečetl Jiří Ciupa a míč nohama vykopl do bezpečí. Brankář Karviné si poradil také s pokusem Aleše Čermáka zpoza vápna.

V samotném závěru prvního poločasu Západočeši po krásné akci vstřelili „šatňáka.“ Lukáš Kalvach nacentroval na Jana Sýkoru, ten ještě sklepl balon pro Milana Havla a univerzál Viktorky nádhernou střelou do šibenice poslal svůj tým do vedení. Červenomodří tak odcházeli do kabin šťastnější.

Karvinští se ke svému prvnímu pořádnému zakončení dostali zkraje druhé půle. Kristi Qose zahrál bravurně standardní situaci přímo na Petra Buchtu, ten však z malého vápna přestřelil. Na druhé straně Aleš Čermák dostal přihrávku na levou stranu, po zemi ještě vybídl Jhona Mosqueru, ale jeho střelu Ciupa vyrazil.

Slezané se v druhé části hry zlepšili. Pěknou akci začal Bartošák, který poslal míč na hranici vápna, Papadopulos ještě pustil Qosemu a ten dělovkou vypálil jen těsně nad břevno. Za Viktorku to pak ze střední vzdálenosti zkusil Lukáš Kalvach, domácí gólman dobře zareagoval a míč vyboxoval na roh.

Viktoriáni nakonec udrželi nejtěsnější možné vedení a díky výhře 1:0 v Karviné si po podzimní části zajistili 2. místo ve FORTUNA:LIZE.

sestavy

MFK Karviná

Ciupa – Křapka, Buchta, Šindelář, Šehić – Túlio – Mikuš (62. Sinjavskij), Qose, Nešický (78. Durosinmi), Bartošák (86. Svoboda) – Papadopulos

FC Viktoria Plzeň

Staněk – Řezník, Pernica, Hejda, Havel – Bucha (81. Janošek), Kalvach – Sýkora (88. Kaša), Čermák (58. Chorý), Mosquera – Šulc (81. Kayamba)

statistiky

Branka: 45. Havel, Rozhodčí: Klíma – Hájek, Hurych

Diváci: 912

fcv

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka