Vítězem plzeňského kola Rozjezdů je Ondřej Bek s dřevěnými brýlemi

Plzeňské kolo soutěže začínajících podnikatelů T-Mobile Rozjezdy vyhrál Ondřej Bek z Plzně se svými dřevěnými brýlemi zn. Bekwood.


Na druhém místě skončil Jan Čechura s projektem Beescale (Plzeň) a třetí místo patří Aleši Oliberiovi z Rokycan. Zvítězili v konkurenci dvaceti projektů, nejčastěji z oblasti designu.

1. místo - dřevěné brýle Bekwood, Ondřej Bek (Plzeň)
Ondřej Bek navrhuje a vyrábí dřevěné brýle, jak sluneční, tak dioptrické. Brýle jsou zcela české výroby, vznikají na míru každému ze zákazníků.

2. místo -  Beescale, Tomáš Pižl, Roman Severa a Jan Čechura (Plzeň)
Včelař nemůže být každý u včel den, a ani by je neměl tak často rušit. Tomáš Pižl s přáteli proto navrhl pod úl váhu, která přes IoT síť posílá každou hodinu data o stavu úlu. Zatím váhu a teplotu, ale časem přibudou i další senzory - například senzor pohybu nebo okolní teploty. Přitom baterie váhy vydrží celý jeden rok.

3. místo - Moto pláštěnka, Aleš Oliberius (Rokycany)
Aleši Oliberiovi chybí na trhu pláštěnka pro motorkáře, která by vydržela i dlouhé cesty. Chystá se vyrábět neoprenové a nylonové bundy.

Do osmého ročníku T-Mobile Rozjezdů se přihlásilo 483 nápadů. Největší konkurence je v hlavním městě (123 přihlášek), Jihomoravském kraji (70 projektů) a v Moravskoslezském kraji (47 přihlášek).
Soutěž hledá nejen neotřelé nápady, ale zároveň podnikatele, kteří mají se svým nápadem reálnou šanci uspět. „Ondřej Bek zaujal zejména originálním nápadem, precizností a promyšleností celého projektu,“ říká Markéta Madmar, manažerka T-Mobile pro firemní segment, předsedkyně poroty.

Ondřej Bek si díky výhře odnese od T-Mobile 50 000 Kč na rozvoj firmy a balíček telekomunikačních služeb na rok zdarma, smartphone od Samsungu a balíček služeb pro propagaci na internetu od Agentury Najisto, voucher na nákup na Alza.cz v hodnotě 3 000 Kč a kredit na inzerci na inzerci na StartupJobs.cz. To vše v celkové hodnotě skoro 100 tisíc Kč. Druhé a třetí místo znamená balíček telekomunikačních služeb od T-Mobile, digitální předplatné Hospodářských novin i kredit na personální inzerci na StartupJobs.cz.
„Jsme rádi, že jsme partnerem Rozjezdů a můžeme přispět k rozvoji podnikání začínajících podnikatelů jak cenami, tak našimi zkušenostmi v oblasti technologických inovací," uvedl Roman Šebek, ředitel divize mobilních zařízení spol. Samsung Electronics Czech and Slovak.

Všichni regionální vítězové postupují do celostátního online hlasování veřejnosti, kde o jde o 100 000 Kč v hotovosti a další telekomunikační balíček, který pomůže při startu podnikání. O druhém celostátním vítězi pak rozhoduje odborná porota, vybírá z těch nejlepších v každém kraji. Vítěz Ceny poroty získá 200 tisíc Kč v hotovosti, návrh reklamní kampaně od agentury Made By Vaculik v hodnotě 150 tisíc Kč, internetovou kampaň od Agentury Najisto v hodnotě skoro 40 tisíc korun, poradenství při rozvoji podnikání od Martina Kormana v hodnotě 27 tisíc Kč, voucher na produkty Samsung v hodnotě 25 000 Kč, voucher na 25 tisíc korun od Alza.cz a další kredit na personální inzerci na Startupjobs.cz. Jména obou celostátních vítězů se dozvíme 22. června.

Hrady.cz - letní kulturní festival 2024

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 18.04.2018 13:03



0 +
 
Dotace na elektormobilitu

Hlavní zprávy

 

Azyl