Vítězem Rozjezdů v kraji je umělecké kovářství z Kvíčovic

Plzeňský kraj zastupovalo v soutěži 28 projektů, o jeden více než loni. Autorkami dvou třetin z nich jsou ženy. Soutěžící jsou většinou ve věku 25–34 let. Letošní ročník přinesl řadu originálních nápadů v oblasti výroby i služeb.

Cílená propagace v Plzni

Vítězem regionálního kola, které proběhlo 11. dubna ve Vědeckotechnickém parku v Plzni, se stal Jiří Brož se svým projektem obnovené rodinné kovárny v Holýšově - Kvíčovicích, v níž zaměstnává uměleckého kováře z neklidné oblasti Donbasu. Kovárna se stává také místem kulturních i vzdělávacích akcí. Těsně na druhém místě se umístila domácí sýrařka Jindřiška Jandečková z Nepomuku, která vyrábí zcela přírodní a skvělé mléčné výrobky a dezerty. Třetí místo obsadila studentka práv Petra Lorencová z Plzně s originální značkou luxusních podprsenek Lorii. I v tomto případě jde o rodinný byznys – na výrobě se podílí i Petřina babička.

„Letos jsem hodnotila s velkým potěšením – většina nápadů byla originální a těžko napodobitelná. Obdivuji inovativní přístup k tradičním řemeslům i poctivost, s níž soutěžící podnikají,“ říká Michaela Blažejová, předsedkyně poroty, T-Mobile. Člen poroty, investor Martin Korman, dodává: „Jako dlouholetému členu poroty mi dělá radost stále lepší úroveň přípravy soutěžních nápadů. Už nejde o sny, ale naprosto reálné, dlouhodobě udržitelné projekty.“ 

Díky T-Mobile Rozjezdům se v minulosti na vlastní nohy postavili západočeští podnikatelé jako například Roman Sterly (SportCentral.cz, Plzeň), Zuzana Sladká (Hirudofarm, Stříbro) nebo Kateřina Korandová (pomůcky Magneticus, Plzeň).

Do sedmého ročníku projektu T-Mobile Rozjezdy začínající podnikatelé přihlásili rekordních 443 nápadů. Pro vítěze jsou připraveny ceny ve výši přes 3 milióny korun. Regionální výherce může získat podporu za více než 100 000 korun, kromě peněz do začátku také služby, které start podnikání značně usnadní. Celostátní vítěz vyhrává Cenu poroty – finanční odměna, balíček služeb a poradenství pro rozjezd podnikání spolu s regionálním vítězstvím tak dohromady dosahují zhruba 600 000 korun. Na vítěze veřejnosti, o němž rozhodne on-line hlasování, čeká také výrazná pomoc do začátku podnikání.

 Vítězný projekt kombinuje originální uměleckou výrobu s rodinnou tradicí a společenským přesahem
? Na 2. místě sýrárna Dobroty od Jindřišky, na 3. místě prádlo Lorii
? Regionální vítěz postupuje do celostátního kola, ve hře je Cena poroty ve výši cca 600 000 Kč
? Do on-line hlasování veřejnosti budou zařazeni regionální vítězové z 1.–3. místa


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka