Vnitrobloky na plzeňské Doubravce čeká rekonstrukce

Dva vnitrobloky Revoluční – Dlouhá a Zábělská na Doubravce čeká proměna k lepšímu.

Jarní servisní akce AUTO CB

Akci za 7,6 milionu korun v případě prvního a za 10,7 milionu korun v případě druhého vnitrobloku bude mít na starost Odbor investic Magistrátu města Plzně. Radní odsouhlasili rozpočtové opatření, které s tím souvisí, konečné slovo budou mít ještě zastupitelé. Pokud vše půjde podle plánu, mohla by být rekonstrukce hotova na jaře či v létě příštího roku.
 
„V případě vnitrobloku Revoluční – Dlouhá bude upraveno nevyhovující parkoviště, také chodníky a odpočinkové plochy před bytovými domy Dlouhá 24 až 34. Součástí stavby jsou úpravy zeleně, nové lavičky, odpadkové koše a dětské herní prvky,“ uvedl ekonomický náměstek Pavel Kotas. Akci bude platit čtvrtý městský obvod ze svého rozpočtu.

„Cílem regenerace vnitrobloku Zábělská v sousedství 14. ZŠ a 64. MŠ v Plzni je zrekonstruovat a architektonicky upravit prostor před školou a školkou tak, aby byl reprezentativní a vytvořil příjemné prostředí žákům a návštěvníkům školy,“ přiblížil David Zrostlík, místostarosta čtvrtého městského obvodu. Projekt, na nějž čtvrtý městský obvod dá 6,7 milionu korun a město čtyři miliony korun, dále také řeší úpravy cest pro pěší, herních prvků pro mladší a starší děti i ploch pro odpočinek. Významnou součástí revitalizace je úprava zeleně s kácením a výsadbou nových stromů a obnovou keřů.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka