Volkswagen výstavní premiéry

Volkswagen Užitkové vozy se bude na veletrhu IAA Transportation od 19. až 25. září prezentovat svou aktuální produktovou ofenzivou.

Jarní servisní akce AUTO CB

Výstavní premiéru v Hannoveru oslaví nový ID. Buzz Cargo, na celém světě s napětím očekávaný lehký užitkový vůz s elektrickým pohonem. Již nyní je ID. Buzz považován za novou ikonu elektromobility. Jako další přijíždí na start Multivan s výbavovým paketem Edition – Multivan ve sportovním stylu, který může díky plug-in hybridnímu pohonu, dodávanému na přání, jezdit po městě na elektřinu. Na IAA v Hannoveru bude navíc poprvé vystaven paket „Good Night“, který promění model Multivan v lehkou verzi kempovacího vozu. Světovou výstavní premiéru oslaví také nový Amarok, který vstoupí na trh s moderní technikou a charismatickým designem. Hospodárným pohonem na zemní plyn je vybaven v Hannoveru vystavený Caddy Maxi s paketem Dark Label. Na IAA prezentovaný průřez produktovou řadou završí obytné vozy California a bezpočet nástaveb a přestaveb pro specializovaný firemní provoz. Návštěvníci veletrhu naleznou expozici značky VW Užitkové vozy v hale 12 a na venkovní ploše. Odtud bude možné odjet s modelem ID. Buzz na zkušební jízdu.

Nový ID. Buzz:

Všestranný model s elektrickým pohonem je jednou z nejdůležitějších novinek letošního roku. Na IAA Transportation 2022 oslaví svou výstavní premiéru verze Cargo1. Stejně jako tato lehká užitková verze bude na veletrhu v záři reflektorů prezentován také pětimístný ID. Buzz Pro2. Volkswagen Užitkové vozy přenáší s modely ID. Buzz věčně mladý koncept vozů VW Bus do nové éry. V Evropě byl předprodej zahájen již v květnu, v České republice v červenci. Volkswagen Užitkové vozy obdržel více než 12 500 objednávek. První exempláře budou majitelům předány začátkem roku 2023. Interiér nabídne cestujícím zážitky z jízdy jako u klasického modelu Bulli díky vyšší poloze sedadel, loketním opěrkám, krátkému převisu vpředu a strmě vyčnívající přístrojové desce. ID. Buzz Pro je zaměřen na rodinu, volný čas i podnikání. A s modelem ID. Buzz Cargo začíná nová éra lehkých užitkových vozů. Elektromotor obou verzí modelu ID. Buzz poskytuje nejvyšší výkon 150 kW (204 k). Nízko v sendvičové podlaze je uložena sada akumulátorů o využitelné kapacitě 77 kWh. Podle normy WLTP má ID. Buzz Pro dojezd až 423 kilometrů. Dojezd modelu ID. Buzz Cargo je až 425 km. Sadu akumulátorů lze nabíjet z nabíjecích přípojek se střídavým proudem o výkonu 11 kW. Na rychlonabíjecích stojanech se stejnosměrným proudem se nabíjecí výkon zvýší až na 170 kW. Díky tomuto výkonu je nabíjení otázkou 30 minut (z 5 na 80 procent). Na kompatibilních rychlonabíjecích stojanech se stejnosměrným proudem lze oba modely nabíjet s využitím služby „Plug & Charge“. Spuštění a vyúčtování nabíjecího procesu proběhne automaticky, bez použití nabíjecí karty nebo další aplikace.

Nový Amarok:

Druhá generace pick-upu oslaví na IAA svou světovou výstavní premiéru. Nový Amarok3 je jedním z nejvšestrannějších pick-upů díky promyšlené výbavě, více než 20 novým asistenčním systémům, mobilním on-line službám, hospodárným motorům s vysokým točivým momentem, dvěma technologiím pohonu všech kol a na míru vyrobenému příslušenství. Vizuálně jej charakterizuje čistá, charismatická DNA designu vozů Volkswagen. Uvedení nového Amaroku na trh proběhne v prvních zemích na konci roku, v České republice v průběhu roku 2023. Pick-up bude v době zahájení prodeje nabízen ve výbavových verzích „Amarok“, „Life“, „Style“, „PanAmericana“ a „Aventura“, a to v karosářských variantách čtyřdveřová dvojkabina (DoubleCab) nebo dvoudveřová jednoduchá kabina (SingleCab). Na IAA vystaví Volkswagen Užitkové vozy vrcholné verze Amaroku „PanAmericana“ a „Aventura“ (vždy DoubleCab) s rozsáhlou sériovou výbavou, která zahrnuje mimo jiné trvalý pohon všech kol, kožené čalounění, světlomety „IQ.LIGHT – LED Matrix“, zadní LED svítilny, informační a zábavní systém s navigační funkcí, audiosystém Harman-Kardon a různé asistenční systémy včetně adaptivního tempomatu „ACC+“. K dispozici budou čtyři turbodiesely (TDI) a jeden přeplňovaný zážehový motor (TSI). Motory TDI budou nabízeny s výkony  od 110 kW (150 k) do 184 kW (250 k). TSI dosahuje nejvyššího výkonu 222 kW (302 k). V závislosti na verzi motoru bude řazení v Amaroku probíhat prostřednictvím manuální převodovky nebo nově vyvinuté 10stupňové automatické převodovky. Některé varianty a motorizace se budou nabízet jen na vybraných trzích.

Designový paket Multivan Edition:

Na stánku značky Volkswagen Užitkové vozy bude k vidění též nový Multivan s paketem Edition jako vizuálně nejsportovnější verze této modelové řady. Koncept paketu je založen na černých prvcích. Střecha včetně střešních sloupků A a střešního spoileru je lakována perleťovým lakem v černém odstínu Deep Black. S ním jsou vizuálně sladěna tmavě tónovaná okna vzadu. Ztmavené jsou navíc také zadní LED svítilny. Boční partii vozu individualizují leskle černé kryty vnějších zpětných zrcátek, černá 18“ kola z lehké slitiny typu „Toshima“ a černé fólie nad bočními prahy, jejichž součástí je nápis „EDITION“. Na tuto část stylisticky navazuje fólie včetně nápisu na zadních výklopných dveřích. Vpředu završují spektrum černých detailů lesklé mřížky otvorů pro přívod vzduchu. Mezi další prvky vnější výbavy patří světlomety „IQ.LIGHT – LED Matrix“ a osvětlení okolí dveří s promítáním siluety Multivanu včetně nápisu „EDITION“. Jako kontrast k perleťovému černému odstínu „Deep Black“ na střeše se paket nabízí v kombinaci s barvami šedá Pure bílá Candy a metalickými laky oranžová Energetic, šedá Indium, stříbrná Mono a stříbrná Reflex. Paket Multivan Edition lze objednávat pro výbavovou linii Life a obě délky karoserie (4973 mm nebo 5173 mm), s pěti, šesti nebo sedmi sedadly a se všemi systémy pohonu (PHEV, TSI, TDI). Na IAA v Hannoveru bude navíc poprvé vystaven paket „Good Night“, který promění nový Multivan v lehkou variantu kempovacího vozu prostřednictvím sklopné matrace a prvků pro zatemnění interiéru.

Nový Caddy Maxi 1.5 TGI s paketem Dark Label: 

V roce 2020 byla na trh uvedena nová generace modelu Caddy. Volkswagen Užitkové vozy vystavuje nyní na IAA Caddy s novým designovým paketem Caddy „Dark Label“. Paket lze objednávat se všemi variantami motorů. Vůz prezentovaný na veletrhu je poháněn nejnovějším agregátem v nabídce pro model Caddy: přeplňovaným motorem na zemní plyn4 s výkonem 96 kW (131 k). Jednotka 1.5 TGI bude nabízena pouze ve spojení s prodlouženým rozvorem modelu Caddy Maxi. Pohon na zemní plyn (čerpat lze také bioplyn) se vyznačuje nízkou spotřebou a rovněž nízkými emisemi. Jeden kilogram CNG navíc poskytuje výrazně více energie než ekvivalentní množství benzinu nebo nafty. Motor 1.5 TGI je díky tomu velmi hospodárný. Pod podlahou jsou uloženy ocelové nádrže, které pojmou 21,1 kg stlačeného zemního plynu (CNG). Caddy Maxi 1.5 TGI kromě toho disponuje rezervní palivovou nádrží na 8,25 litru benzinu. Přechody mezi spalováním CNG a benzinu probíhají automaticky. Spotřeba zemního plynu v kombinovaném cyklu EU je 4,3 kg/100 km.

Poznámka redakce: pokud plánujete nákup nového vozu a hledáte tip na nejlevnější nová auta v České republice skladem (bez ohledu na značku vozu), pokračujte na stránku Nejlevnější nová auta v ČR.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka