Volvo Cars - elektrické vozy zcela bez kůže

V příštích letech uvede společnost Volvo Cars na trh zcela novou rodinu čistě elektrických automobilů. Do roku 2030 chce nabídnout pouze plně elektrická auta-všechna bez kůže.

Cílená propagace v Plzni

Společnost Volvo Cars v rámci svých ambicí zcela bez kůže aktivně pracuje na hledání vysoce kvalitních a udržitelných zdrojů pro mnoho materiálů, které se v současné době používají v širším automobilovém průmyslu. 

Do roku 2025 společnost usiluje o to, aby 25 procent materiálu v nových automobilech Volvo obsahovalo recyklovaný a biologický obsah, protože do roku 2040 to vypadá, že se stane plně oběžným podnikem. V rámci svých akčních plánů v oblasti klimatu také si klade za cíl, aby všichni jeho bezprostřední dodavatelé, včetně dodavatelů materiálu, využívali do roku 2025 100 procent obnovitelné energie. Přechod společnosti na interiéry bez kůže je také způsoben obavou z negativních dopadů chovu skotu na životní prostředí, včetně odlesňování. Odhaduje se, že hospodářská zvířata jsou zodpovědná za přibližně 14% celosvětových emisí skleníkových plynů z lidské činnosti, přičemž většina pochází z chovu skotu  Místo kožených interiérů nabídne společnost Volvo Cars svým zákazníkům alternativy, jako jsou vysoce kvalitní udržitelné materiály vyrobené z biologických a recyklovaných zdrojů.

Například Nordico, nový materiál interiéru vytvořený společností Volvo Cars, se bude skládat z textilií vyrobených z recyklovaného materiálu, jako jsou PET lahve, materiálu s biologickými atributy z udržitelných lesů ve Švédsku a Finsku a korků recyklovaných z vinařského průmyslu-stanovení nového standardu za prémiový design interiéru. Tento materiál bude debutovat v příští generaci modelů Volvo.

Společnost Volvo Cars bude i nadále nabízet možnosti směsí vlny od dodavatelů, kteří jsou certifikováni k odpovědnému získávání zdrojů, protože společnost se snaží zajistit plnou sledovatelnost a dobré životní podmínky zvířat ve svém dodavatelském řetězci vlny.

„Být progresivní automobilkou znamená, že musíme řešit všechny oblasti udržitelnosti, nejen emise CO 2 ,“ řekl Stuart Templar, ředitel globální udržitelnosti ve společnosti Volvo Cars. "Odpovědné získávání zdrojů je důležitou součástí této práce, včetně respektování dobrých životních podmínek zvířat." Zbavit se kůže v našich čistě elektrických automobilech je dobrým dalším krokem k řešení tohoto problému. “

Společnost Volvo Cars se také snaží omezit používání zbytkových produktů z živočišné výroby, které se běžně používají při výrobě plastů, gumy, maziv a lepidel nebo při jejich výrobě, a to buď jako součást materiálu, nebo jako procesní chemikálie při výrobě nebo zpracování materiálu. Společnost k tomuto kroku přistupuje, protože je přesvědčena, že i když je kůže bez kůže, je to krok správným směrem, samotné provedení nedělá z interiéru vozu veganství. Tím, že se společnost Volvo Cars snaží aktivně nahradit tyto materiály co nejvíce, zaujímá silnou a etickou pozici, aby udělala vše, co je v jejích silách, aby pomohla zastavit poškození zvířat tím, že přispěje ke snížení poptávky po těchto materiálech obsahujících živočišné produkty.

"Hledání produktů a materiálů, které podporují dobré životní podmínky zvířat, bude náročné, ale to není důvod, proč se tomuto důležitému problému vyhnout," řekl Stuart Templar. "Je to cesta, kterou stojí za to podniknout." Skutečně progresivní a udržitelné myšlení znamená, že si musíme klást obtížné otázky a aktivně se snažit najít odpovědi. “

TIP REDAKCE: Jak ušetřit při nákupu vozů značky Volvo ?

Pokud si chcete pořídit auto značky Volvo za nižší cenu, doporučujeme vám navštívit tyto stránky:

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka