Vozobule: Otevřením mostů se řidičům uleví

V pondělí ráno byly v Plzni po dvouměsíční rekonstrukci otevřeny pro veškerou dopravu Rooseveltův i Wilsonův most. Most přes Radbuzu byl otevřen pro osobní vozidla již minulý týden a v pondělí na něj opět vjela i MHD.

Jarní servisní akce AUTO CB

„Těší mě, že jsme otevření obou mostů zvládli v naplánovaném termínu a že se začátkem nového školního roku řidičům v Plzni výrazně uleví. Oprava Rooseveltova mostu, který je nejkratší spojnicí centra města s Roudnou, ale i Severním předměstím a silničními tahy na Karlovy Vary a Most, stála 31 milionů korun. U Wilsonova mostu v centru města, kde se jednalo především o výměnu podkladové vrstvy vozovky a zpětném osazení dlažby, se provedly i úpravy odvedení dešťové vody a celkové náklady byly 2,98 milionu korun bez DPH,“ uvedl náměstek pro oblast dopravy a životního prostředí Michal Vozobule (TOP 09).

Třetí opravovaný most v Plzni přes Úslavu v Chrástecké ulici bude zprovozněn s opravenými křižovatkami Mohylová – Stará cesta a Mohylová – U Zastávky v pátek 13. září.

V nejbližší době bude na Rooseveltově mostě navazovat oprava jeho spodní stavby, kde byl zjištěn horší stav mostní konstrukce v části přes Tyršovu ulici. Tyto opravy se ale již provozu na mostě nedotknou.
 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka