Vozovka ulice Na Roudné je opravena, od pátku po ní mohou jezdit auta i MHD

Od 7. dubna byla uzavřena část ulice Na Roudné od autobusové zastávky V Ráji k vyústění Luční ulice u pivovarských studní.

Cílená propagace v Plzni

Správa veřejného statku města Plzně využila sníženého provozu v ulici Na Roudné vyvolaného stavbou části Východního okruhu Plaská – Na Roudné a související uzavírkou k obnově asfaltového povrchu komunikace a zpevnění krajnic. Ve čtvrtek 22. dubna částečná uzavírka končí, od pátku 23. dubna mohou motoristé po opravené komunikaci jezdit v obou směrech bez omezení.

„Stávající asfaltový povrch měl trhliny a z krajnic bylo třeba odstranit nánosy a zpevnit je. Opravu přibližně 600 metrů dlouhého úseku ulice Na Roudné jsme proto naplánovali na dobu, kdy tudy projíždí minimum aut, aby byl dopad na omezení dopravy v této části města co nejmenší,“ uvedl náměstek primátora města Plzně pro oblast dopravy a životního prostředí Michal Vozobule.

Během opravy, která trvala jen 15 dní, mohla motorová vozidla úsekem projíždět kyvadlově, doprava byla řízena pracovníky zhotovitele. Firma STRABAG zde odfrézovala dožilou horní vrstvu asfaltu a položila novou. Současně zpevnila krajnice, mimo jiné proto, aby nedocházelo k poškozování komunikace trháním na jejích krajích. Vodorovné dopravní značení bude provedeno až za klimaticky vhodných podmínek.

Celkové náklady na opravu povrchu vozovky a krajnic činí 1,5 milionu korun (včetně DPH) a jsou plně hrazeny z rozpočtu města Plzně. Opravu realizovala firma STRABAG, a.s. Uzavírka ulice Na Roudné v místě křížení s železniční tratí v lokalitě zvané U Součků u kruhového objezdu v křížení ulic Na Roudné a U Velkého rybníka má trvat do 17. května.

V letošním roce bude v ulici Na Roudné ještě jedna uzavírka, a to v souvislosti s výstavbou nové cyklostezky v úseku od vyústění Luční ulice u pivovarských studní ke kruhovému objezdu v křížení ulic Na Roudné a U Velkého rybníka. Toto omezení začne platit nejdříve v červenci.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 22.04.2021 10:04



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka