Vybíráte nové zimní pneumatiky? Vsaďte na prémiovou kvalitu Continental

Blíží se období, kdy bude nutné opět přezout na zimní pneumatiky. Zjistili jste už při jarním přezouvání, že dezén vašich zimních pneumatik je na hranici své životnosti a hledáte nejlepší zimní pneumatiky pro vaše auto? Ukážeme vám, že zimní pneumatiky Continental jsou skvělou variantou pro osobní vozy, SUV i dodávky.

Jarní servisní akce AUTO CB

Náhled do historie značky Continental

Continental má dlouhou a úspěšnou historii. Sahá až do roku 1871, kdy byla společnost Continental založena v německém Hannoveru. Původními produkty byly pláštěnky a pevné pneumatiky na jízdní kola a kočáry. Logo splašeného koně, které má značka Continental dodnes vzniklo už v roce 1882.

Roku 1892 pak vznikají první vzduchem plněné pneumatiky Continental pro jízdní kola. Později, v roce 1901 obouvá pneumatiky závodní vůz Mercedes, který vyhrál závod Nice-Salon-Nice. 414 km dlouhou distanci zdolal za 6 hodin a 45 minut.

V roce 1921 Continental jako první německá společnost uvedla na trh pneumatiku s kordovou výztuhou, která představuje významné vylepšení oproti pneu ze lněné tkaniny a od roku 1926 se do pneu Continental začaly přidávat také saze, které dodávají pneumatikám větší odolnost a charakteristickou barvu.

Continental se roku 1928 vyrábí první zemědělské pneumatiky v Evropě. Během 2. světové války byla firma Continental nucena vyrábět mnoho produktů pro Německou armádu. Představitelé značky se později za toto období omluvili. S koncem války dostal Continental povolení pokračovat ve výrobě pneumatik pro nevojenské účely.

V roce 1952 se rodí první zimní pneumatiky Continental s označením M+S a už v roce 1955 přichází na svět první bezdušové pneumatiky, které vynikají mnohem větší spolehlivostí oproti dušovému systému.

Od roku 1960 Continental přechází na masivní výrobu radiálních pneumatik. V roce 1967 se otevřelo testovací centrum pneumatik Contidrom, které pomáhá udržet krok s dynamicky se rozvíjející zahraniční konkurencí.

V roce 1972 byla uvedena na trh revoluční bezhrotová zimní pneumatika ContiContact, která pomohla zlepšit jízdní vlastnosti vozů v zimních podmínkách. Roku 1979 pak pod Continental přechází značka Uniroyal.

Roku 1987 je otevřena první pobočka v USA, což z Continental dělá hráče světového formátu. První ekologicky zaměřené pneumatiky ContiEcoContact přichází na svět v roce 1991 a ukazují, že udržitelnost nemusí snížit výkon či bezpečnost. Tyto pneumatiky na tu dobu vynikali především nízkým valivým odporem a dlouhým nájezdem.

Od roku 2013 se u nákladních pneu začíná uplatňovat tzv. ContiLifeCycle, který spočívá v recyklaci pryže a protektorování nákladních pneumatik Continental. Toto udržitelné řešení prodlužuje životnost pneumatiky a výrazně snižuje provozní náklady dopravním společnostem.

Continental má za cíl stát se nejprogresivnější společností na výrobu pneumatik na světě. Už nyní jsou na trhu letní pneumatiky s technologií ContiRe.Tex, které využívají materiál z recyklovaných PET lahví.

Spolehlivé zimní pneu pro osobní vozy

Zimní pneumatiky Continental WinterContact TS 870 jsou ideální volbou pro všechny běžně prodávané osobní automobily s disky od 14 do 17 palců. Oproti veleúspěšnému předchůdci WinterContact TS 860 slibují o 5 % kratší brzdnou dráhu na sněhu, o 7 % delší životnost a o 4% nižší valivý odpor a s tím spojenou sníženou spotřebu.

Image title

Dezén své ambice naplnil hned v prvním testu, kterého se pneumatika účastnila. V testu TÜV SÜD 2021 v rozměru 225/45 R17 Continental překonal všechny konkurenty v brzdné dráze na mokru i záběru na sněhu. Další oblíbené varianty jsou např. 205/55 R16 a 225/50 R17.

Zimní dezén stvořený pro SUV a 4×4 vozy

Máte doma SUV či crossover s disky od 16 do 21 palců? Pak pro vás budou zimní pneumatiky Continental WinterContact TS 870 P správnou volbou! Oproti předchozí generaci mají tyto prémiové zimní pneu o 10 % více dezénových bloků, což výrazně zlepšuje trakci a stabilitu. Oblíbené velikosti jsou např. 215/55 R17 a 245/45 R18.

Image title

Stovky speciálních 3D lamel se postarají o agresivní zakusování do sněhu a ledu, což pomůže zkrátit brzdnou dráhu o 5 % a obutí vás tak nezradí ani v terénu či v hlubokém sněhu. Konstrukce vyztužená pevnými ocelovými kordy brání deformaci a zajišťuje rovnoměrné rozložení tlaku. Auto je tak ovladatelné a stabilní i při vysokých rychlostech.

Zimní dodávkové pneumatiky pro bezpečí řidiče i zásilek

Zimní dodávkové pneumatiky Continental VanContact Winter oceníte v případě, že chcete obout firemní flotilu do spolehlivých užitkových pneumatik, které zaručí bezpečnou jízdu v zimním počasí. Vyrábí se ve velikosti pro dodávky s disky od 14 do 17 palců. Oblíbené varianty jsou hlavně varianty 195/70 R15 C, 205/65 R16 C a 215/60 R17 C.

Image title

Velmi nízký valivý odpor z těchto pneumatik dělá ideální obutí pro vaši dodávku. Šetří palivo, což znamená úsporu nákladů pro váš byznys. Zároveň jsou odolné vůči vzniku aquaplaningu na mokré vozovce.

Přezouvání vás nebaví? Vyzkoušejte celoročky Continental!

Velmi povedené celoroční pneumatiky Continental AllSeasonContact pro disky od 14” do 20” osloví hlavně řidiče s menším kilometrovým nájezdem, kterým se nechce dvakrát ročně řešit návštěvu pneuservisu a nejezdí v zimě na hory. Oblíbené velikosti jsou 195/65 R15, 205/55 R16 a 225/50 R17.

Image title

Celoroční pneumatiky vám ušetří nejen čas v pneuservisu, ale také náklady za přezutí. Mějte však na paměti, že i když vývoj pokročil, tak ani tyto prémiové celoročky plnohodnotně nenahradí zimní pneumatiky, proto jezděte v zimě s větší opatrností.

Komerční sdělení. Zdroj fotografií a textu: inzerent

Fotogalerie
Autor: REGIONPLZEN.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka