Výpravní budova v Klatovech projde rekonstrukcí

Správa železnic připravuje rekonstrukci výpravní budovy v další významné železniční stanici v Plzeňském kraji.

Cílená propagace v Plzni

V současnosti hledá projektanta, který vypracuje dokumentaci pro stavební povolení pro památkově chráněný objekt osobního nádraží v Klatovech. Hodnota zakázky dosahuje 16 821 660 korun. Se zahájením realizace stavby se počítá v březnu 2022, trvat by měly přesně dva roky.  

Předmětem projektu je komplexní rekonstrukce památkově chráněné výpravní budovy z roku 1959. Celkové investiční náklady stavby se předpokládají ve výši 458 milionů korun. Její náplní je především modernizace odbavovací haly a severního křídla klatovského osobního nádraží. V odbavovací hale projdou renovací veřejná WC, současně budou upraveny prostory pro dopravce a pro komerční využití.

Ve druhém podlaží vznikne v rámci připravovaného autobusového terminálu zázemí pro řidiče autobusů. Ze severního křídla budovy sem budou přesunuty lékařské ordinace, které budou z odbavovací haly přístupné nově navrženým schodištěm a výtahem.

Práce budou rovněž zahrnovat rekonstrukci povrchů na 1. nástupiště a instalaci jednotného informačního a orientačního systému.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka