Výročí 55 let slaví Mercedes AMG, o kterém informuje VSP Auto Plzeň. Mercedes s sebou přináší hned dvě novinky

Mercedes AMG slaví krásné 55. výročí a přináší s sebou hned dvě novinky. Jedná se o modely GE E Performance a nové SL.

Jarní servisní akce AUTO CB

Nová kampaň značky si tohoto mimořádného vývoje všímá s claimem „55 let – změna hry“ a zároveň ukazuje do budoucnosti. Zaměstnanci Mercedes-AMG a prominentní ambasadoři značky působí pro společnost jako mezník. Povzbuzují vás, abyste sami přemýšleli a jednali jako gamechanger. Párování vozidel s historickými a současnými ikonami z modelového portfolia AMG završuje 360stupňovou kampaň. Bude na všech relevantních kanálech sociálních médií Mercedes-AMG od poloviny června do konce července 2022.

Zajímáte se o nové modely Mercedes? Se vším vám poradí v autorizovaném salonu VSP auto Plzeň na Domažlické 1127.

Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE  nejvýkonnější sériový vůz z Affalterbachu

Inovativní koncepce prvních výkonných hybridů od Mercedes-AMG zahrnuje výrazné uspořádání pohonu s elektromotorem a baterií na zadní nápravě a také vysoce výkonnou baterii vyvinutou vlastními silami. Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE (kombinovaná spotřeba paliva: 7,9 l/100 km; kombinované emise CO 2  : 180 g/km; spotřeba energie: 12,0 kWh/100 km) [1]spojuje vynikající výkon a působivou jízdní dynamiku s maximální účinností díky speciálnímu hnacímu ústrojí. Model E PERFORMANCE tak přenáší DNA AMG Driving Performance do elektrifikované budoucnosti. 

Kombinace 4,0litrového motoru V8 biturbo a elektromotoru generuje systémový výkon 620 kW (843 k) a maximální systémový točivý moment více než 1 400 Nm. Okamžitá odezva elektrického pohonu na zadní nápravě, rychlý nárůst točivého momentu a zlepšené rozložení hmotnosti vytvářejí nový, vysoce dynamický zážitek z jízdy. Stejně jako ve Formuli 1 je baterie speciálně navržena pro rychlé dodání energie a čerpání. Elektrický dojezd 12 kilometrů umožňuje praktický provozní rádius například ve městě nebo v obytných oblastech.

Detaily hybridního pohonu Performance specifického pro AMG: spalovací motor vpředu, elektromotor vzadu

V AMG GT 63 SE PERFORMANCE je 4,0litrový motor V8 biturbo kombinován s trvale buzeným synchronním elektromotorem, vysoce výkonnou baterií vyvinutou v Affalterbachu a plně variabilním systémem pohonu všech kol AMG Performance 4MATIC+. Kombinace 4,0litrového motoru V8 biturbo a elektromotoru generuje systémový výkon 620 kW (843 k) a maximální systémový točivý moment více než 1 400 Nm. Jízdní výkony dosud nejvýkonnějšího sériového vozu z Affalterbachu jsou odpovídajícím způsobem působivé: zrychlení z klidu na 100 km/h trvá jen 2,9 sekundy a 200 km/h je dosaženo za méně než deset sekund. Zrychlení končí až na 316 km/h.

Elektromotor o výkonu 150 kW (204 k) je umístěn na zadní nápravě, kde je integrován s elektricky řazenou dvoustupňovou převodovkou a elektronicky řízeným samosvorným zadním diferenciálem v kompaktní elektrické pohonné jednotce (EDU). Odborníci toto uspořádání označují jako hybrid P3. Lehká vysoce výkonná baterie je umístěna také v zadní části nad zadní nápravou. Tento kompaktní design má řadu výhod:

Nový Mercedes AMG SL

Nový Mercedes-AMG SL, nová edice ikony, se vrací ke svým kořenům s klasickou měkkou střechou a sportovním charakterem. Luxusní roadster jako 2+2 se přitom hodí především pro každodenní použití a poprvé se osvědčí na silnici s pohonem všech kol. Sportovní profil zvýrazňují high-tech komponenty, jako je podvozek AMG ACTIVE RIDE CONTROL s aktivní stabilizací proti převrácení, řízení zadní nápravy, volitelně dodávaný keramický vysoce výkonný kompozitní brzdový systém AMG a sériově dodávané DIGITAL LIGHT s funkcí projekce. V kombinaci se 4,0litrovým motorem AMG V8 biturbo to přináší zážitek z jízdy nejvyšší úrovně. Jako konzistentní model Performance Luxury vyvinul Mercedes-AMG v Affalterbachu SL zcela nezávisle.

Před téměř 70 lety se sportovní vůz uvedený na trh ve Stuttgartu okamžitě stal legendou. Vize rozšiřování potenciálu značky Mercedes-Benz prostřednictvím motoristických úspěchů vedlo k prvnímu SL – silničnímu závodnímu sportovnímu vozu. Krátce po svém debutu v roce 1952 sklízel 300 SL (interní označení W 194) úspěch za úspěchem na závodních tratích světa. Ve svém prvním roce dosáhl mimo jiné velkolepého vítězství jedna-dva v legendárním závodu 24 hodin Le Mans a dokonce obsadil první čtyři místa ve Velké jubilejní ceně Nürburgringu pro sportovní vozy. Jeho úspěchy rychle dělají z SL legendu.

Chcete vědět víc? Kontaktujte autosalon VSP Auto s.r.o.

VSP Auto s.r.o.

Domažlická 1127/168, 318 00 Plzeň 3 – Skvrňany
Web
: www.vsp-auto.cz
Facebook
: VSP Auto s.r.o.
Tel
.: +420 377 360 620
E-mail
: plzen@vsp-auto.cz

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka