Výstraha meteorologů na ledovku a nový sníh

Český hydrometeorologický ústav vydal výstrahu před ledovkou a novou sněhovou pokrývkou. Výstraha platí v celém Plzeňském kraji i na dalších místech republiky.Výstraha před ledovkou bude platit v Plzeňském kraji od sobotní 20. hodiny do nedělní 18. hodiny...

Jarní servisní akce AUTO CB

Český hydrometeorologický ústav vydal výstrahu před ledovkou a novou sněhovou pokrývkou. Výstraha platí v celém Plzeňském kraji i na dalších místech republiky.Výstraha před ledovkou bude platit v Plzeňském kraji od sobotní 20. hodiny do nedělní 18. hodiny. Pozor si musí dát zejména řidiči na silnicích. Sněžit by pak podle meteorologů mělo z neděle na pondělí. Výstraha na novou sněhovou pokrývku platí v regionu od nedělní 18. hodiny do pondělí 8. února do 12 hodin."Místy může napadnout 10 až 25 cm nového sněhu. Očekávají se komplikace při chůzi, v dopravě, zásobování apod. V případě mokrého sněhu dochází ke škodám na stromech a lesním porostu, drátech elektrických vedení a k výpadkům v energetice. Při cestování se doporučuje sledovat dopravní zpravodajství a jezdit velmi opatrně. Nezapomenout na zimní výbavu, při cestách do hor i sněhové řetězy, nutné jsou zimní pneumatiky s dostatečnou výškou vzorku. Na horách dodržovat pokyny Horské služby," informuje ČHMÚ.Pro obě výstrahy platí nízký stupeň nebezpečí.Nejvíce mrznout má uprostřed pracovního týdne, z úterý na středu by mohly teploty v regionu klesnout až k -17°C. Mrznout má nejen v noci, ale i přes den.V pondělí 8. února bude zataženo až oblačno s občasným sněžením. Nejnižší noční teploty v regionu -5 až -9 °C, nejvyšší denní -7 až -3 °C.
V úterý 9. února bude také zataženo, noční teploty až -17°C, přes den -8 až -4 °C.
Ve středu 10. února bude zataženo s občasným sněžením. Nejnižší noční teploty -10 až -14 °C, nejvyšší denní -8 až -4 °C.
Ve čtvrtek 11. února se teploty mají pohybovat od -7 do -4 °C a v pátek v noci mají klesnout k -10 °C. Přes den by už mohla rtuť teploměru ukázat jeden stupeň nad nulou.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 07.02.2021 13:29



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka