Využijte bankovní nebo nebankovní půjčku na maximum. Jak na to?

Než si půjčíte peníze, je samozřejmě potřeba pouvažovat nad tím, za jakým účelem tak činíte. Jedině tímto zodpovědným přístupem nedojde k tomu, že by vás půjčka dostala do finančních problémů.

Cílená propagace v Plzni

Půjčky nejsou špatné, pokud víte, jak s nimi naložit. Pokud si půjčíte peníze, je také důležité umět takový úvěr efektivně využít. Zjednodušeně řečeno, neprohospodařit peníze na zbytečnosti. A tím se opět samozřejmě dostáváme na začátek, že je potřeba vědět, proč si peníze půjčujeme.

Potřebujete půjčku? Aneb půjčka jako životní příležitost

Velmi zjednodušeně ale zároveň velmi pravdivě lze říci, že mezi ne zcela promyšlené půjčky obvykle patří ty, které jsou určeny na spotřební věci. Platí to zejména tehdy, pokud už máte nějaké finanční problémy. V některých případech samozřejmě i spotřební věc lze za výhodných podmínek dobře financovat. Bavme se ale nyní o něčem jiném. Půjčka vám totiž může i změnit život.

Chystáte se třeba vrhnout do podnikání? V takovém případě může být rozhodně půjčka na místě, protože zpravidla budete potřebovat nějaké finance do začátku. Málokdo má vsoučasné době také dostatek vlastních úspor, aby rozjel podnikání zcela bez počáteční finanční injekce. V těchto případech můžete pohlížet na půjčku nejen jako na závazek, ale zejména jako na příležitost pro změnu.

Prozkoumejte nabídku bankovních i nebankovních půjček

Abyste si vybrali tu správnou půjčku, je za všech okolností mít potřeba přehled o tom, jaká je aktuální nabídka na trhu s úvěrovými produkty. V této spletité džungli vám pomohou se zorientovat nezávislé srovnávače půjček, mezi které patří třeba www.finmoney.cz a umožní vám tak nalézt tu nejvýhodnější nabídku právě pro vás. Dostatek informací je totiž vždy klíčový ke správnému rozhodnutí a umožní vám využít potenciálu půjčky ve vztahu k vašim potřebám na maximum. Takový srovnávač úvěrů vám dokáže přehledně vedle sebe porovnat důležité parametry každé půjčky, jako je třeba:

  • RPSN

  • Poplatky

  • Sankce

Roční procentní sazba nákladů, tedy RPSN, vám řekne výslednou cenu konkrétní půjčky a ihned tak vidíte, které nabídky jsou výhodnější a které naopak méně. Důležité také je, zda zde nejsou nějaké poplatky, třeba za sjednání půjčky, nebo jaké jsou případné sankce. Je také neopomenutelné, že srovnávače půjček nabízejí přehled pouze prověřených společností, a tudíž solidních nabídek, takže se touto cestou elegantně vyhnete případným podvodníkům.

Bankovní a nebankovní půjčka aneb která je výhodnější?

Základní kritérium při rozhodování o půjčce samozřejmě spočívá v tom, zda si ji vezmete od bankovní nebo nebankovní společnosti. Pokud si však vyberete solidního poskytovatele půjčky, který již má nějaké jméno, je prakticky jedno, zda se rozhodnete pro bankovní nebo nebankovní půjčku. Bankovní půjčku obecně využíváme spíše pro větší objemy peněz, přičemž nebankovní půjčky se často zaměřují i na drobné obnosy v řádech několika tisíc korun. Důležité je také říci, že dnes už prakticky není možná nebankovní půjčka bez registru, protože všichni poskytovatelé půjček, a tedy včetně těch nebankovních, již musí prověřovat, zda nemáte v registrech dlužníků nějaké negativní záznamy. Je tedy opravdu na vás, zda upřednostníte bankovní nebo nebankovní půjčku, vždy je to nakonec zejména o:

  • Vašich požadavcích na půjčku

  • Výhodnosti nabídky

Individuálně, každému na míru

Mezi kritéria, která mohou rozhodovat o bankovní a nebankovní půjčce patří také to, že u nebankovních půjček je často možné získat peníze třeba i v hotovosti, a to kdekoliv. Jste z Plzně? Potom využijte půjčky v Plzni a můžete si tak půjčit peníze třeba i o víkendu, kdy nefungují běžné mezibankovní převody. Hotovostní půjčky bývají k dispozici v partnerských sítích úvěrové společnosti, což jsou obvykle třeba čerpací stanice nebo trafiky, které mívají provoz právě i mimo pracovní týden.

Autor: REGIONPLZEN.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka