Z Břas až k Berounce je kompletně opravená silnice

Tento týden byla slavnostně otevřena rekonstruovaná silnice II/232 na Rokycansku od konce obce Břasy, přes obce Újezd u Svatého Kříže a Liblín až k mostu přes říční tok Berounky.

Jarní servisní akce AUTO CB

Rekonstrukce komunikace dlouhé 10,35 km byla v jednotlivých úsecích různě provedena na základě diagnostiky zpracované firmou Pavex Consulting s.r.o. „V úsecích Újezd u Svatého Kříže – křižovatka Němčovice a v předpolí Liblínského mostu byla vozovka úplně rekonstruována. V ostatních úsecích byla provedena částečná rekonstrukce se zachováním nivelety vozovky v průtahu obcemi s navýšením v extravilánových úsecích a s provedením zpevnění krajnice rozšiřovací rýhou,“ uvedl náměstek hejtmana pro dopravu Pavel Čížek.

U křižovatky před obcí Němčovice byly upraveny dvě autobusové zastávky doplněné o kompletní konstrukce nástupišť financované obcí Němčovice. V Horním Liblíně po pravé straně byl sanován skalní odřez. V tomto úseku byly po levé straně umístěny dvě železobetonové římsy na mikropilotách dlouhé 79 m s osazením zádržného systému. V průtahu obcí Liblín bylo zcela nevyhovující odvodnění vozovky vyřešeno provedením dešťové kanalizace DN 300 ve středu levého jízdního pruhu. Na konci úpravy byl v předmostí Liblínského mostu pomocí technologie balených svahů zpevněn stávající násyp.

V celé délce silnice byly opraveny vybrané propustky, vyčištěny příkopy, vyměněno svislé dopravní značení a provedeno nové vodorovné značení. Součástí stavby je také odstranění vyžilé zeleně a nová dosadba zeleně podél silnice.

Celkové náklady stavebních prací činily 87.844.904 Kč vč. DPH. Stavbu projektovala společnost Pontex, spol. s r.o. (Pontex Consulting Engineers, Ltd.), zhotovitelem je EUROVIA CS, a.s.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka