Z Broumova až na hranici se svezeme po nové silnici

Ve čtvrtek byla před bývalou Rotou u Broumova slavnostně otevřena rekonstruovaná silnice II/201 z Broumova až ke státní hranici ČR s Bavorskem.

Jarní servisní akce AUTO CB

Opravený povrch silnice II/201 od konce obce Broumov až na státní hranici České republiky je dlouhý 3.230 m. Původní asfaltobetonový povrch z roku 1984 byl již značně vyžilý, opotřebovaný a vykazoval velké množství poruch, které už nebylo možno opravit běžnou údržbou. 

Oprava silnice byla řešena odfrézováním staré obrusné vrstvy a srovnáním profilu silnice s následnou pokládkou nové ložné a obrusné vrstvy. Po odfrézování starého povrchu byly ještě provedeny lokální sanace rozpadlých míst vozovky a pročištěny přilehlé silniční příkopy včetně zhotovení a dosypání krajnic. Celý úsek má nové vodorovné dopravní značení taženým plastem. 

„Zvolený technologický způsob opravy silnice dle projektové dokumentace a její velmi dobrá kvalita provedení zajišťuje dlouhodobou životnost bez poruch,“ zhodnotil opravuž náměstek hejtmana pro dopravu Jaroslav Bauer.

Silnice byla opravována za částečné uzavírky s problémy způsobenými nekázní a bezohledností přepravců dlouhého dřeva, kteří ve velkém počtu denně projížděli opravovaným úsekem silnice.  

Stavební práce byly zahájeny 30. 6. 2016 a dokončeny 31. 8. 2016 v souladu se schváleným harmonogramem prací dle SOD a rozhodnutím úřadu.    

Technické údaje a spotřeba materiálu:

Název stavby: „II/201 Zadní Chodov – státní hranice ČR“

Celková délka opravy 3.230 m

Průměrná šířka 6 m

Pročištěné silniční příkopy v délce 6.459 m

Plocha obrusné vrstvy ACO 11+

modifikované,  tl. 50 mm 21.174 m2

Plocha ložné vrstvy ACL 16+

modifikované, tl. 50 mm 20.617 m2

Celková spotřeba obalované směsi 5.570 t

Množství použitého recyklátu na 

krajnice a sjezdy 1.685 t

Cena stavebních prací pro SÚS PK 9,9 mil. Kč (včetně DPH)

Zhotovitel: EUROVIA CS, a.s. závod Plzeň

Projektant: INGEM inženýrská a.s., Plzeň

TDI: INGEM a.s., Plzeň


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka