Zahájení výroby modelu ID. Buzz

V hlavním výrobním závodě značky VW Užitkové vozy v Hannoveru byla po modelu ID. Buzz Cargo zahájena také sériová výroba modelu ID. Buzz Pro.

Cílená propagace v Plzni

Ve čtvrtek 2. června oslavili spuštění výroby modelu ID. Buzz Josef Baumert, člen představenstva značky Volkswagen Užitkové vozy odpovědný za výrobu a logistiku, a Stavros Christidis, předseda podnikové rady značky Volkswagen Užitkové vozy, společně s mnoha zaměstnanci. Výrobní závod Hannover je po Cvikovu a Emdenu třetí továrnou na elektromobily společnosti Volkswagen v Německu, v níž se vyrábí vozy rodiny ID.

Carsten Intra, předseda představenstva značky Volkswagen Užitkové vozy, k tomu říká: „Zahájení sériové výroby zcela elektrického modelu ID. Buzz je důležitým milníkem elektrifikace naší flotily a výroby v závodě Hannover. Tento vůz bude nosným pilířem pro vytíženost naší továrny, a zajistí tím její budoucnost. Výroba se nyní konečně rozběhla. K tomuto okamžiku směřovalo v uplynulých letech úsilí zaměstnanců značky Volkswagen Užitkové vozy. Všem za tento skvělý týmový výkon děkuji!“

Kvůli výrobě modelu ID. Buzz proběhly v závodě Hannover další úpravy výrobních zařízení. Do provozu byla uvedena mimo jiné nová karosárna spolu s novými úseky linky pro montáž komponentů elektrického pohonu.

„V uplynulých dvou letech byl výrobní závod v Hannoveru postupně připravován na výrobu nových zcela elektrických vozů, zatímco v něm současně pokračovala produkce modelu T6.1 a od roku 2021 také nového Multivanu,“ řekl Baumert při oficiálním slavnostním zahájení výroby. „Nyní v našem závodě vyrábíme tři modelové řady Bulli a tři koncepty pohonu. Tato komplexnost klade na zaměstnance vysoké nároky,“ dodal Baumert.

Aby byl zajištěn hladký start sériové produkce, absolvovalo v uplynulých měsících cca 4 000 zaměstnanců z výroby školení o novém modelu a o nových pracovních postupech.

„Se spuštěním sériové výroby modelu ID. Buzz přichází u značky Volkswagen Užitkové vozy v Hannoveru na start ikona,“ řekl Christidis během slavnostního zahájení produkce. „Bulli budoucnosti zajistí centrále naší značky v Hannoveru zaměstnanost.“

Volkswagen Užitkové vozy plánuje pro letošní rok výrobu až 15 000 vozů ID. Buzz Pro a ID. Buzz Cargo. Později bude možné v Hannoveru vyrábět až 130 000 těchto vozidel ročně. Obě verze modelu ID. Buzz ukazují svou trvalou udržitelností cestu do budoucnosti, protože zákazníkům budou předávány s neutrální bilancí emisí CO2. Kromě toho jsou k jejich výrobě používány recyklované plasty a interiér se kompletně obejde bez kůže živočišného původu.

Zahájení předprodeje v České republice

,,Zahájení předprodeje a zveřejnění cen modelů ID. Buzz Pro a ID. Buzz Cargo  v České republice je plánováno na začátek července. První vozy by měly být zákazníkům dodány na konci letošního roku.“, říká Jakub Šebesta, ředitel značky Volkswagen Užitkové vozy v České republice.

Poznámka redakce: pokud plánujete nákup nového vozu a hledáte tip na nejlevnější nová auta v České republice skladem (bez ohledu na značku vozu), pokračujte na stránku Nejlevnější nová auta v ČR.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka