Záhřebskou teplárnu posílí parní turbína z dílny Doosan Škoda Power

Chorvatská paroplynová elektrárna EL-TO Zagreb si vybrala společnost Doosan Škoda Power jako dodavatele jádra nového cyklu pro protitlakou parní turbínu DST-G20 o výkonu 36,6 MW.

Cílená propagace v Plzni

Pro plzeňského výrobce parních turbín a dalších komponentů pro energetické provozy jde o pomyslný návrat na místo činu. Právě do této elektrárny totiž už v roce 2006 dodala podobnou turbínu, která je v provozu dodnes.

„Teplo z parní turbíny je vedeno do jednoho regulovaného odběru a do dvou ohříváků teplé vody. Zatímco procesní pára bude využívána pro průmyslové potřeby, teplo z ohříváků bude navíc dálkově vytápět hlavní město Záhřeb,“ říká Václav Waldmann, inženýr projektu ve společnosti Doosan Škoda Power. Z Plzně do Chorvatska dodá Doosan Škoda Power kromě turbíny také nutné příslušenství turbosoustrojí včetně generátoru a řídícího systému.

Parní turbína z dílny Doosan Škoda Power byla vybrána společností FATA, která je hlavním dodavatelem projektu EL-TO Zagreb. Na financování projektu, jehož celková hodnota dosahuje 123 milionů eur, se podílí Evropská banka pro obnovu a rozvoj (EBRD) spolu s Evropskou investiční bankou (EIB). Termín dokončení projektu je plánovaný na závěr roku 2021.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 14.11.2019 08:10



0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka