Zájem o pronájmy bytů v kraji stoupá. Žádané jsou s balkonem

Poptávka po pronájmu bytů v Plzeňském kraji od dubna loňského roku stále roste. Lidé mají větší zájem o byty s balkonem, terasou či lodžií.

Cílená propagace v Plzni

Vypovídá o tom počet vyhledávacích dotazů na největším českém realitním portálu Sreality.cz, kde lidé při hledání bytu k pronájmu častěji zaškrtávali právě filtr s tímto požadavkem. Pokračuje tak celoroční trend zvyšující se poptávky po bytech s venkovním prostorem, který je patrný od začátku koronavirové pandemie.

Zájem o pronájem bytů se kontinuálně zvyšuje od loňského dubna ve všech krajích. Trend nárůstu zájmu v oblasti pronájmu bytů začal na Sreality.cz v dubnu loňského roku s nástupem pandemie koronaviru a prvním lockdownem a pokračoval dále v průběhu celého roku až do současnosti. Dlouhodobě jsou stále nejžádanější byty v kategorii 2+kk. Mírně se zvýšil zájem o větší byty a naopak lehce poklesl zájem o nemovitosti s dispozicí 1+kk a 1+1, které jsou často nabízeny ke krátkodobým pronájmům a na trhu se jich díky odlivu turistů během pandemie objevilo větší množství.

„Kromě zvýšení obecného zájmu o realitní trh řeší lidé stěhováním se v rámci Česka především aktuální potřeby související s pandemií a rozšířenějším využíváním home office,” říká Šarlota Smutná, datová analytička Seznam.cz.
Poptávka po pronájmu bytů s možností pobytu venku roste

Lidé se více zajímají o pronájmy bytů s lodžií, balkonem nebo terasou, největší nárůst zaznamenal portál Sreality.cz ve vyhledávání bytů s touto specifikací loni v květnu v kraji Vysočina. V meziročním srovnání jde o nárůst dokonce o více než 81 %. Následovaný je téměř stejně skokovým dubnovým nárůstem v Libereckém a Středočeském kraji, kde procento vyhledávání v meziročním srovnání stouplo o více než 70 %. V rámci celého Česka byl v loňském dubnu nárůst meziročně téměř 55 %.

„Od letošního dubna zaznamenáváme v meziročním srovnání s ohledem na loňské skokové nárůsty lehký pokles poměru dotazů s tímto požadavkem. V absolutních číslech je nicméně zájem stále nesrovnatelně vyšší než v době před pandemií, konkrétně u pronájmu bytů s balkonem, terasou či lodžií zpracováváme denně v průměru 3186 dotazů,“ uzavírá Smutná.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 05.07.2021 10:48



0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka