Zájemci se mohou v Domažlicích registrovat do ordinace praktika

Obyvatelé Domažlicka, kteří nemají vlastního praktického lékaře nebo přecházejí z péče dětského praktika, se mohou od pondělí 2. května registrovat v „ordinaci praktického lékaře pro dospělé“ v Domažlické nemocnici.

Cílená propagace v Plzni

Nemocnice otevře ordinaci společně s kardiologickou a angiologickou. Vzhledem k současné situaci na Ukrajině bude ordinace praktického lékaře aktuálně evidovat k primární péči i pojištěnce z řad uprchlíků. Tlumočení bude zajištěno.

„Jak jsem již dříve avizoval, praktičtí lékaři v celé zemi postupně stárnou a praxí ubývá. Proto jsme se dohodli prvotně se Všeobecnou zdravotní pojišťovnou, že tuto primární zdravotní péči nabídneme přímo v nemocnici. Postupně se ale přidaly i další pojišťovny. Ordinace tak je k dispozici všem pojištěncům,“ říká ředitel nemocnice Petr Hubáček s tím, že od 2. května se mohou zájemci zatím jen registrovat. Ordinovat pak lékaři začnou o 14 dní později tedy 16. května.

Registrace je možná na telefonu 379 710 249. Pouze ale v pracovní dny od 8 do 14 hodin. „Z důvodů očekávaného zájmu a zatím i vytížení lékařů na dalších pracovištích žádáme zájemce o trpělivost, pokud se nedovolají hned na poprvé. Ordinaci proto bude možné kontaktovat i mailem přes adresu praktik@domazlice.nemocnicepk.cz. Je nezbytné zanechat celé jméno a přímý kontakt,“ vysvětluje Petr Hubáček.

V polovině května se otevřou také ambulance kardiologie (diagnostika, dispenzarizace a léčba pacientů s kardiologickými potížemi) a angiologie (diagnostika a neinvazivní léčba pacientů s nemocemi krevních či lymfatických cév), které obě povede primář interního oddělení Ondřej Dostál. Do obou ambulancí je nutné se předem objednat. To je možné již nyní.

I specializované ambulance jsou s jedinou výjimkou k dispozici všem pojištěncům. Výjimkou jsou klienti ČPZP, která nenasmlouvala péči v kardiologické ambulanci. „Tato pojišťovna nám péči kardiologa neuhradí. Proto ji jejím klientům nemůžeme poskytnout. Předem se za to omlouváme. Pokud se postoj pojišťovny změní, samozřejmě pak rádi ošetříme i je,“ vysvětluje mluvčí nemocnice Jiří Kokoška


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka