Zaměstnavateli regionu jsou Plzeňský Prazdroj a Shape Corp. Czech Republic

Slavnostní vyhlašování letošních regionálních kol ocenění Sodexo Zaměstnavatel roku pokračovalo 23. května na půdě Západočeské univerzity v Plzni.

Cílená propagace v Plzni

V nových prostorách Fakulty aplikovaných věd přebírali prestižní ocenění také zaměstnavatelé Plzeňského kraje. Jedničkou mezi zaměstnavateli se vkategorii do 5.000 zaměstnanců stala společnost Plzeňský Prazdroj. Druhou příčku v téže kategorii obsadila společnost Doosan Škoda Power. Bronzové ocenění patří společnosti JTEKT Automotive Czech Plzeň. Vsoutěži o Sodexo Progresivního zaměstnavatele regionu do 500 zaměstnanců získala v Plzeňském kraji zlato společnost Shape Corp. Czech Republic. Na stříbrné příčce se umístila společnost MBtech Bohemia a třetí místo získala společnost Precision Castparts CZ.

Setkání zástupců předních zaměstnavatelů letos cíleně probíhají na půdě významných krajských technických univerzit. Klub zaměstnavatelů, který ocenění Sodexo Zaměstnavatel roku už tradičně organizuje, tím chce podpořit úzkou spolupráci univerzit s firmami při přípravě budoucích absolventů. Na plzeňské Fakultě aplikovaných věd (FAV) Západočeské univerzity (ZČU) představila děkanka fakulty Vlasta Radová a proděkan pro mezinárodní a vnější vztahy Pavel Baroch historii Západočeské univerzity i její současné zaměření na rozvoj technických oborů. Proděkanka Fakulty elektrotechnické, Eva Kučerová seznámila zaměstnavatele s obory, o které je mezi uchazeči největší zájem, a dodala, že absolventi fakulty nemají vůbec problém najít si už během studia nebo hned po jeho ukončení zajímavou práci. Jan Zdebor, proděkan pro spolupráci s praxí z Fakulty strojní ZČU zase seznámil přítomné zaměstnavatele s obory, které fakulta rozvíjí, a informoval, že v příštím období se zaměří i nové obory, například z oblasti managementu kvality. I on potvrdil, že se zaměstnavatelé o absolventy fakulty doslova perou.

Setkání zaměstnavatelů před slavnostním vyhlášením výsledků Sodexo Zaměstnavatel regionu obohatily v odborném programu prezentace personálních projektů společností A. Pöttinger, Borgers CS, Shape Corp. Czech Republic a SKF Lubrication Systems CZ. Hlavní témata se týkala podpory zdraví zaměstnanců, náboru, zaměstnávání a integrace cizinců a zkušeností se sociálním programem zaměstnávání osob ve výkonu trestu.

Na závěr setkání byly zveřejněny výsledky pro region Plzeňský kraj a jménem organizátora je zhodnotil Pavel Hulák, ředitel Klubu zaměstnavatelů: "Plzeňský kraj měl letos bohaté zastoupení mezi velkými zaměstnavateli, kde se tradičně prosadil Plzeňský Prazdroj a DOOSAN Škoda Power, ale také v kategorii Progresivní zaměstnavatel regionu do 500 zaměstnanců, kde svou kvalitu potvrdil výrobce deformačních dílů pro automobily Shape Corp. Czech Republic."

Štěpán Tůma, marketingový ředitel Sodexo Benefity, generálního partnera soutěže, ocenil výsledky soutěže v Plzeňském kraji: „Pokud si vdnešní době zaměstnavatelé chtějí udržet motivované a loajální zaměstnance, musí jim nabídnout něco navíc. Ti nejlepší se odlišují především zájmem a podporou vyváženého pracovního a soukromého života svých zaměstnanců. A jak dokazují dnešní vítězové, tato investice se jim vyplácí.“

Důvody úspěchu společnosti Plzeňský Prazdroj shrnul Tomáš Srb, talent manažer Plzeňského Prazdroje: „V Plzeňském Prazdroji dlouhodobě věnujeme hodně pozornosti rozvoji našich zaměstnanců. Nejedná se pouze o tradiční vzdělávání, ale také o možnost podílet se na projektech napříč společností nebo systematické plánování kariéry. Stále více také věnujeme pozornost zdraví a odpočinku, a proto našim zaměstnanců nabízíme různé programy zaměřené na zdraví a i širokou škálu benefitů. Každé takové ocenění nám potvrzuje, že jsme se vydali správným směrem."

Hlavní důvod vynikajícího umístění společnosti Shape Corp. Czech v kategorii Sodexo Zaměstnavatel regionu charakterizoval Milan Páleníček, HR manažer společnosti: "Kultura je vše! Možná se tato odpověď zdá krátká, ale pro nás je naprosto vystihující, jelikož obsahuje vše, vco věříme, vše co děláme a vše, včem vynikáme."

Pořadí v Plzeňském kraji pro rok 2017:

Sodexo Zaměstnavatel regionu do 5.000 zaměstnanců

1 Plzeňský Prazdroj, a. s.

2 Doosan Škoda Power s.r. o.

3 JTEKT Automotive Czech Plzen

Sodexo Progresivní Zaměstnavatel regionu do 500 zaměstnanců

1 Shape Corp. Czech Republic

2 MBTech Bohemia s.r.o.

3 Precision Castparts CZ


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka