Zařizujeme obývák do moderna: vedou fototapety a nadčasový textil

Obývací pokoj je srdcem celého domu. I když se někdy říká, že tímto srdcem je kuchyně, ve skutečnosti se právě v obýváku schází hosté, rodina, koná se zde veškeré společenské dění. A tak je pochopitelné, že právě tuto místnost chcete mít vyšperkovanou k dokonalosti a laděnou do moderních trendů. Vždyť komu by se zde líbilo, kdyby byl obklopený zastaralými dekoracemi nebo nábytkem, který už současná generace nepamatuje. Co konkrétně vede v moderních obývácích a co je vlastně charakterizuje?

Cílená propagace v Plzni

Minimalistický nábytek a otevřený prostor

Za moderní obývací pokoj dnes považujeme obýváky, které jsou zároveň velkým, prostorným obývacím pokojem (můžou být propojeny s kuchyní). Převažuje minimalistický styl čili jednoduché barevné schéma, které není narušováno příliš viditelnými kontrasty. Vše je vedeno v jednom jediném stylu, žádné vybočování z řad. Designové kousky, nikoli kýče – i to má své místo v moderních obývacích.

Pokud jste se pevně rozhodli zařídit si svůj obývací pokoj podle posledních módních trendů, pamatujte na jedno – bude to vaše umělecké dílo, kde každý jeden tah je nutné dopředu promyslet. Každý kus nábytku zde má své místo, svůj účel, dohromady však s tím ostatním musí dokonale ladit.

Image title

Jaké barvy vévodí?

Do moderních obývacích pokojů patří barvy, které jsou pečlivě vybrané. Neexistuje přesně stanovený jeden tón, který by měl v každé moderní domácnosti vyčnívat. Jelikož se však dlouhodobě sází na nadčasovost, může to být kombinace bílé a výraznější barvy, případně vkusně vzorované tapety, fototapety.

Právě fototapety mohou vnuknout interiéru onu osobitost
. Modernost a nadčasovost jsou bezesporu tím, co musí být součástí každého moderního obýváku, ale stále se jedná o náš domov, který musí lahodit hlavně našemu srdci. A tohoto efektu se s pomocí fototapet hezky dosáhne.

Image title

Přírodní materiály a udržitelnost

Kromě nadčasovosti se pozornost upíná také na udržitelnost. Ekologie není ve světě bydlení (ani v jiných sférách našeho života) žádným tabu, naopak tématem číslo jedna, proto se nelze divit tomu, že do svých obýváků také přírodní materiály přidáváme.

V případě, že chcete svůj obývací pokoj vybavit tím, co vdechne místnosti modernost, styl a nadčasovost, hledejte recyklované alternativy, které půjdou ruku v ruce s životním prostředím. Nábytek po renovaci, povlaky na polštáře ušité z dříve používaných cích, ve váze nasbírané luční kvítí, nikoliv uvázaný luxus z květinářství – i to patří do moderních obývacích pokojů.

Pokojovky nepatří jen do květináčů

Do každé moderní domácnosti patří trocha živosti. To se vám podaří doplnit pomocí pokojových rostlin, jako jsou nejrůznější monstery, dracény a další. Samozřejmě nemusíte mít v rozích místností pouze tento typ pokojovek, vyniknout může jejich krása také v květináčích nebo na obrazech.

Ano, je to tak. Pokojové rostliny jsou nedílnou součástí moderních obývacích pokojů, ale nikde se nepíše, že může skutečně fyzicky obývat interiér. Stačí pouze jejich motivy a splnit onen efekt, kvůli kterému obvykle bývají do interiéru pořizovány.

Image title

Když nábytek, tak multifunkční

Moderní obývací pokoj vyžaduje také moderní nábytek. A do této kategorie řadíme hlavně rozkládací, multifunkční alternativy, které jsou rafinované a velmi praktické. Takzvané modulární pohovky ukrývající skryté nabíjecí stanice a úložné prostory – to je nepostradatelnost a také funkčnost v jednom, jež si zamilujete.

Nebojte se retro nábytku

Pokud vám moderní rafinované kusy nábytku nijak neučarovaly, můžete se porozhlédnout po retro alternativách. Kupodivu dnešní moderna v obývácích touží po trošce historie a barevné retro, i když prim mají hrát spíše neutrální odstíny bez kontrastu, je vyhovující. Samozřejmě musí být dostatečně elegantní, s krásným čalouněním, elegantního charakteru.

Zdroj fotografií: Dovido.cz
Zdroj textu: inzerent

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka