Závodní sezonu v Plzni startuje Zlatá koloběžka

V sobotu a neděli 19.-20. června dojde po částečném uvolnění vládních opatřeních konečně k zahájení nejvyšší republikové soutěže koloběžkářů Rollo ligy 2021.

Jarní servisní akce AUTO CB

Celý program už 22. ročníku ZLATÉ KOLOBĚŽKY Plzně 2021 se odehraje na v Česku jedinečném cyklistickém oválu SK RAPID Plzeň na Doubravce a nabídne atraktivní podívanou s častými průjezdy závodníků před diváky.

Závody ve sprintu a štafety se konají v sobou 19.6.2021. Ve 14:00 začíná kvalifikace sprintu, finálové rozjížďky proběhnou mezi 16:00 – 16.30 a sobotní program vyvrcholí závody štafet od 17:00, respektive 17:35 štafetovým závodem mužů.

V neděli 20.6. jsou programem Dlouhé závody. V 9:30 proběhne start kategorií žáků a nejsilněji obsazený závod mužů na 23 km odstartuje v 11:10. Při relativně nenáročném profilu cyklo oválu lze očekávat, že špička závodu mužů přesáhne průměrnou rychlost přes 30 km/h!

Petr Pešta (předseda pořádajícího PSP KK Plzeň) dodává: „je to už druhý rok za sebou, co je pandemie COVID-19 a kdy místo v půlce sezóny, celou republikovou soutěž Zlatou koloběžkou zahajujeme. Navíc po druhé docela na poslední chvíli, ale kdo jiný by měl držet naději a termín závodů bez přesunu či rušení, než koloběžkáři z Plzně a závod, co byl součástí české Rollo ligy poprvé v roce 1999! Bohužel letos budou platit ještě hygienická opatření, ale jsme připravení na jejich dodržování.

3,4 … Trhni si nohou!!!!

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka