Zimní stadion v Sušici slouží veřejnosti po celý rok i díky EU

V Sušici se v posledních letech podařila řada investic, na které přispěla Evropská unie.

Cílená propagace v Plzni

Dotace z Regionálního operačního programu NUTS II Jihozápad pomohla například vybudovat cyklistickou stezku v blízkosti města, která své návštěvníky provází krajem Karla Klostermanna. Další dotaci vyšší než 12 milionů korun z ROP Jihozápad získalo na svou rekonstrukci Muzeum Sušice. Necelých 30 milionů korun z EU pak město získalo na stavební úpravy zimního stadionu. Ten využívá veřejnost celoročně.

„K rekonstrukci a dovybavení zimního stadionu se v Sušici odhodlali před deseti lety. Kompletně do poslední trubky byla zrekonstruována chladicí technologie i ledová plocha včetně mantinelů. Byla pořízena nová rolba, pro kterou byla vybudována nová garáž s dílnou. V areálu zimního stadionu byla vystavěna umělá lezecká stěna. A pro zlepšení možnosti lepšího využití objektu v letních měsících byl pořízen zcela jedinečný rozebratelný umělý povrch,“ uvedl předseda Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad a náměstek hejtmana Plzeňského kraje Ivo Grüner.

Cílem projektu byl zrekonstruovaný, atraktivní zimní stadion, který poskytne obyvatelům města a okolních obcí vyhovující podmínky při sportovním vyžití a rozšíří občanskou vybavenost města tím, že bude v letní sezoně využíván jako sportovní hala k provozování míčových her.

„Hlavním přínosem projektu bylo rozšíření občanské vybavenosti, a tím i zlepšení kvality života ve městě Sušice, zvýšení atraktivity města pro občany a zvýšení bezpečnosti při sportu díky použití moderních technologií,“ doplnila Michaela Šímová, ředitelka Úřadu Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 25.02.2019 14:09



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka