Zlaté ocenění pro elektrický Ford E-Transit

Užitkový elektromobil Ford E-Transit obdržel od nezávislé organizace Euro NCAP zlaté ocenění za svoji ucelenou soustavu asistenčních systémů.

Cílená propagace v Plzni

Ocenění je výsledkem analýzy technologií od automatického brzdění před jiným vozidlem, cyklistou či chodcem přes vedení v jízdním pruhu a rozpoznávání dopravních značek až po systémy monitorující posádku vozu.

Jediné dva užitkové automobily v segmentu do nosnosti dvou tun, které se zlatým oceněním Euro NCAP mohou pochlubit, nesou na masce emblém značky Ford. Transit poháněný spalovacím motorem byl totiž takto vyznamenán již v prosinci 2020. 

„Euro NCAP je synonymem pro bezpečnost automobilů a zlaté ocenění pro E-Transit svědčí o tom, že Ford dbá na bezpečnost zákazníků napříč celou svojí řadou užitkových vozidel,“ řekl Stuart Southgate, ředitel konstrukce bezpečnostních soustav ve Ford of Europe. „Pokročilé asistenční systémy E-Transitu dávají pozor na řidiče i na ostatní účastníky provozu a pomáhají provozovatelům stlačit na minimum náklady, které jim vznikají v souvislosti s odstávkami, opravami a pojištěním.“

E-Transit nabízí následující asistenční systémy: předkolizní asistent s detekcí chodců, inteligentní adaptivní tempomat s rozpoznáváním dopravních značek, hlídáním mrtvých úhlů s asistentem změny jízdního pruhu, asistent odbočování na křižovatce, 360° kameru a systém automatického brzdění před překážkou při couvání.

Simulace Euro NCAP prověřily funkci asistenčních a varovných systémů při dojíždění ke stojícím či pomalu jedoucím vozidlům, stejně jako v situaci, kdy vozidlo vpředu prudce zabrzdí. Dále se zkouší reakce na vběhnutí dítěte do vozovky a na chodce či cyklistu přecházejícího vozovku – tedy možné scénáře v městském provozu, kde se podle předpokladů Fordu budou vozy E-Transit pohybovat nejčastěji. 

Zlaté ocenění pro E-Transit upevňuje vedoucí postavení značky Ford v bezpečnosti užitkových vozidel. Vzhledem k tomu, že dříve ho získal také Transit Custom, je Ford aktuálně jediným výrobcem, který nabízí užitkové vozy se zlatým oceněním v kategoriích do jedné tuny, do dvou tun i v kategorii vozů s elektrickým pohonem.

Ve spolupráci s vybranými zákazníky z různých evropských zemí Ford již testuje vozy E-Transit v podmínkách typického každodenního nasazení. Zahájení dodávek zákazníkům je naplánováno na jaro 2022.

TIP REDAKCE: Jak ušetřit při nákupu vozů značky Ford ?

Pokud si chcete pořídit auto značky Ford za nižší cenu, doporučujeme vám navštívit tyto stránky:

Poznámka redakce: pokud plánujete nákup nového vozu a hledáte tip na nejlevnější nová auta v České republice skladem (bez ohledu na značku vozu), pokračujte na stránku Nejlevnější nová auta v ČR.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka