Zoo v Plzni připravila na celé Velikonoce pestrý program

V plzeňské zoologické zahradě se až do pondělka odehrává velikonoční program. Letos vůbec poprvé pořadatelé na statku Lüftnerka připravili tak dlouhou a různorodou podívanou.

Cílená propagace v Plzni

Pro děti je po všechny čtyři dny, tedy od pátku až do pondělka, připravena naučná soutěžní velikonoční stezka o ceny. V sobotu a v neděli na návštěvníky na statku Lüftnerka čeká pletení pomlázek a košíků, zdobení kraslic různými technikami, vytváření velikonočních ozdob, otloukání píšťalek a také se přítomní dozvědí, jak a s čím si dřív děti hrály a jak se vůbec správně řehtá.

Velikonoční program končí v pondělí, kdy se v zoo odehraje krojovaná koleda a pozor na vyšupání pomlázkou by si měly dát všechny ženy. Odpoledne vystoupí ženský pěvecký sbor Carmina z Přeštic. 

Velikonoce jsou svátky jara a k jaru patří mláďata. I proto stojí zoo za návštěvu. Vůbec prvním letošním byl už v lednu přírůstek želvy pardálí, narodila se také samička dinga, psovité šelmy, jedním z posledních je právě na statku Lüftnerka malý hřebeček Baron nebo drápkaté opičky – kosmani Pepi a Leo.

Zoo má desítky nových přírůstků, hlavními hvězdami jsou ale pro návštěvníky bezkonkurenčně nosorožec Růženka, ta se narodila letos 5. února a pak půlroční lvíče Amira.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 15.04.2017 10:12



5 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka