Zraněný orel z Rokycanska je v péči plzeňské záchranné stanice

V neděli vyrazil šéf plzeňských zvířecích záchranářů Karel Makoň k dalšímu případu. U kolegy Pavla Moulise (ZSŽ Rokycany) na Rokycansku měl nahlášený nález poraněného orla mořského.

Cílená propagace v Plzni

"Pavel byl služebně mimo v jižních Čechách, a tak mi volal s tím, zda bych na lokalitu nezajel a případ nevyřešil. Skočil jsem proto do zásahového vozidla a vyrazil směr Prašný Újezd (RO), kde na mě čekali již nálezci a oznamovatelé události pan Pavel Houda a Milan Spurný (na snímku) . Ti mě pak odvedli na místo nálezu, pomohli orla odchytit a dostat z hluboké rokle  Chlumské stráně," popisuje Makoň. 
 

A co vlastně orlovi je? Slabý výživný stav, vyhladovění, částečná apatie a hojící se úraz krční páteře. "Léčba a rekonvalescence bude trvat poměrně dlouho a pravděpodobně se jedná o následek nárazu na překážku anebo poranění po souboji s jiným orlem," líčí Karel Makoň. V České republice největší žijící a hnízdící dravec byl na plzeňské veterinární klinice Vedilab ošetřen a po dohodě Karla makoně a Pavla Moulise zatím zůstane v léčbě na Záchranné stanici živočichů Plzeň. 

foto: desop

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka