ZE ŠTÁBU BUDE MOŽNÁ HOTEL

Bývalý štáb, jeden z objektů, který zůstal stát nezbouraný v areálu někdejších kasáren ve Stříbře, by se brzy mohl změnit z prázdné, nevyužívané budovy, na fungující podnik. Pravděpodobně zde vznikne hotel s restaurací a jídelnou. Potencionálnímu investorovi, který by v areálu kasáren chtěl začít s výrobou, by pak mohl ušetřit zhruba rok času projekt, který se připravuje. „V současné době pokračuje stavební řízení na halu, kterou připravuje developer, který areál kasáren spravuje, tedy společn




Bývalý štáb, jeden z objektů, který zůstal stát nezbouraný v areálu někdejších kasáren ve Stříbře, by se brzy mohl změnit z prázdné, nevyužívané budovy, na fungující podnik. Pravděpodobně zde vznikne hotel s restaurací a jídelnou. Potencionálnímu investorovi, který by v areálu kasáren chtěl začít s výrobou, by pak mohl ušetřit zhruba rok času projekt, který se připravuje.



„V současné době pokračuje stavební řízení na halu, kterou připravuje developer, který areál kasáren spravuje, tedy společnost Waystone CZ,“ řekl Deníku starosta Stříbra Karel Lukeš s tím, že se jedná o typizovanou halu, pro jejíž výstavbu bude připravena veškerá dokumentace. A pokud by se objevil klient, kterému navrhovaná hala bude vyhovovat velikostně i dispozičně, připravená dokumentace ušetří půlroční až roční práci.




„Hala se stavět nebude, pokud se ale objeví klient, může rovnou začít stavět,“ dodal starosta. „Samozřejmě, pokud by přišel zájemce o pozemek a chtěl by tam vybudovat halu podle vlastních představ a nebude to odporovat regulativům, které jsou nastaveny, musí vše projít kompletním procesem.“


Využití by se měl v brzké době dočkat, jak již bylo v úvodu řečeno, bývalý štáb. Objevil se totiž zájemce, který by chtěl objekt přebudovat na hotel s restaurací a jídelnou. „Město by si rádo zachovalo kontrolu nad využitím tohoto objektu. Pokud bychom jej prodali a stala by se z toho ubytovna, mělo by město malou šanci zasahovat. Proto bychom raději preferovali nájem, kdy jako vlastník budovy stále budeme mít šanci ovlivnit její využití,“ uvedl dále Lukeš.


Jednání o prodeji zastupitelstvo loni odročilo a mezitím se objevili i zájemci o pronájem bývalého štábu. „Zájemce jsme vyzvali, aby předložili svoje záměry a v současné době běží lhůta, kdy mají nabídky předložit.“


Zastupitelstvo nicméně minulý týden schválilo prozatím jen záměr prodeje. „Prakticky je to z důvodu, aby potenciální zájemce přišel a předložil konkrétní nabídku, protože zatím nevíme, s kým developer jedná,“ vysvětlil starosta. ?Pokračování na str. 2Hotel by podle starosty svoje opodstatnění ve městě našel a měl by mít dostatek klientely. „Podle informací, které mám k dispozici, tak jediný hotel ve městě je stále obsazen. V okolí i ve městě je řada firem, kam dojíždí management na kontroly, na zaučování a podobně. Proto si myslím, že další hotel pro takový střední management by se ve Stříbře určitě uživil,“ vyjádřil se stříbrský starosta.


O obsazení areálu stříbrských kasáren probíhají pravidelně různá jednání. Lokalita je podle Lukeše výhodná svojí dostupností, polohou i připravenými pozemky. Klienti, jak je to v podobných průmyslových zónách obvyklé, mají vytipováno více lokalit na různých místech a rozhodují se podle toho, kde jsou podmínky nejvýhodnější. „Teď naposledy se objevil investor, který se rozhoduje mezi Českou republikou a Polskem. A pokud se rozhodne pro Českou republiku, bude působit ve Stříbře.“


Většina zájemců o využití průmyslové zóny je z automobilového průmyslu, jedná se o dodavatele pro automobilové odvětví, ale objevili se i zájemci například z oboru stavebnictví.


V areálu kasáren ještě stojí několik původních objektů, které ještě pamatují vojenskou činnost. Jeden z nich, při hlavní silnici, se po zrušení posádky stal restaurací a posléze rockovým klubem. Ten byl ale zhruba před dvěma roky uzavřen s tím, že bude zbourán. „Zatím stále existuje záměr demolice. Objekt je zajištěn a s jeho zbouráním se výhledově počítá,“ vysvětlil Deníku Lukeš.


V uvedené části kasáren, tedy od bývalé hlavní brány směrem k městu, je plánováno smíšené bydlení, tedy výstavba bytových a rodinných domů.
Stříbro má další průmyslové části. Jak se Deníku podařilo zjistit, výrobce topných těles, firma Kermi, která patří v současné době k největším zaměstnavatelům na Stříbrsku, zakoupila další pozemky v sousedství stávajícího závodiu a měla by stavět novou halu a rozšiřovat výrobu.


Využita je také průmyslová zóna nad městem při silnici na Sytno (bývalý Siemens, později Alcoa Fujikura). Působí tam v současné době několik firem, objekty jsou využívané výrobně a logisticky, ale ne v takové míře, jako v době, kdy v areálu působily zmíněné společnosti.


 



Autor: Jiří Kohout
Zdroj: http://tachovsky.denik.cz/zpravy_region/ze-stabu-bude-mozna-hotel-20160125.html


The post ZE ŠTÁBU BUDE MOŽNÁ HOTEL appeared first on Martina Sihelská.

Autor: Martina Sihelská Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 26.01.2016 07:55




0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka