Gospel (až) na dřeň

Předposlední dubnový víkend zamíří do Plzně více než 90 zpěváků z celé České republiky, kteří pod vedením zahraničních dirigentů Davida Daniela z Velké Británie a Alicji Andrejczuk z Polska zazpívají gospel

Jarní servisní akce AUTO CB

Předposlední dubnový víkend zamíří do Plzně více než 90 zpěváků z celé České republiky, kteří pod vedením zahraničních dirigentů Davida Daniela z Velké Británie a Alicji Andrejczuk z Polska zazpívají gospel. Již čtrnáctý ročník workshopu Gospel (až) na dřeň pak v neděli 21. dubna vyvrcholí velkým koncertem ve prospěch Nadace pro transplantace kostní dřeně. Ten začne v 18:00 v Betlémské kapli sboru ECM Maranatha v Husově ul. 14. Vstupenky lze zakoupit na místě za 200,- Kč hodinu před začátkem.

Koncert zahájí plzeňský sbor Touch of Gospel, po něm se posluchači mohou těšit na společné vystoupení všech účastníků workshopu. Sbor doprovodí vynikající živá kapela s dechovou sekcí pod vedením Martina Krče. Zazní gospelové skladby starší i úplně nové jako například hit „Big“ Pastora Mikea Juniora. Písnička, která vznikla v jeho domácím sklepním studiu a nakonec převálcovala v roce 2019 americké gospelové hitparády.

„Workshop Gospel (až) na dřeň patří k plzeňskému kulturnímu životu od roku 2009 a za tu dobu již hostil řadu zajímavých osobností evropské gospelové scény, ” říká Michal Beránek, dirigent sboru Touch of Gospel a člen pořádajícího spolku Gospel Train. Plzeňské publikum má díky tomu možnost se každoročně seznamovat s nejrůznějšími podobami gospelu. Letos se těšíme jak na písničky, které si pro nás již tradičně připravil David Daniel, tak i na výběr mladé dirigentky Alicji Andrejczuk, která do Plzně míří poprvé.

Závěrečný koncert má vždy atmosféru, na kterou se těší všichni účinkující i věrní posluchači. 

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka