Jak se ladí vizuální identita značky: Firmy sází na moderní 3D štítky a loga

Zkuste zavřít oči a vybavte si svou oblíbenou značku. Pravděpodobně vidíte její specifické barvy, styl písma a logo. To všechno tvoří vizuální identitu brandu, díky které je finální produkt snadno zapamatovatelný. Podtrhnout styl výrobku dokážou právě precizně zpracované nápisy a loga. Stále častěji firmy sází na trojrozměrné značení nejen z kovu, ale i plastu. Přečtěte si, jak se 3D plastové štítky vyrábí, jakými vlastnostmi vynikají a kde se nimi můžete setkat.

Jarní servisní akce AUTO CB

3D plastová loga a nápisy: Zaujmou na první pohled

Často je vnímáte spíš podprahově, ale pro značky tvoří srdce jejich produktu. Neprodávají totiž jen určitý výrobek, ale předávají emoci. Proto se stále vyvíjí nové technologie, které dokážou vytvořit logo v co nejživějších barvách a nejrůznějších tvarech.

Na první pohled vás tak zaujmou a vryjí se do paměti. Právě takovými vlastnostmi vynikají například 3D plastové štítky a nápisy Royalplast®. Ať už si představíte jakýkoli výrobek nebo produkt, tento typ značení na něj sedne jako ulitý.

Díky speciální polyuretanové vrstvě je značení Royalplast®  extra odolné vůči mechanickému namáhání, UV záření, kyselinám i nepříznivým povětrnostním podmínkám.

Proto najdete tyhle designové kousky i na těžkých strojích a autech, kde si musí poradit s opravdu náročnými podmínkami.

Pro všechny, kteří hledají precizně zpravované 3D loga nebo volné nápisy, se hodí také 3D etikety Letratec. Vyrábí se rovněž z polyuretanové směsi, nejsou však tak klenuté jako štítky Royalplast®.  Vynikají totiž jasně definovaným pravoúhlým okrajem.

Image title


Objevte výhody 3D plastových štítků

Kromě luxusního trojrozměrného vzhledu je velkou výhodou 3D loga  z plastu i příznivá cena. Jejich vlastnosti se blíží drahým kovovým štítkům, ale dají se vyrobit výrazně levněji. Proto na ně firmy sází stále častěji.

A jak vůbec takový štítek dostane svou formu a vzhled?

„Základem je samolepicí fólie, kterou potiskneme. Poté z ní vyřežeme jednotlivé etikety, na které nalijeme polyuretanovou hmotu. Ta po vytvrdnutí vytváří právě tu pěknou průhlednou vrstvu, která původně plochou samolepku promění v unikátní 3D štítek,“ přibližuje projektový manažer firmy Rathgeber, předního českého výrobce designového i technického značení.

Fólii lze zušlechtit reliéfní ražbou, což ještě umocní trojrozměrný efekt štítku. Produkt Royalplast® Relief je proto ideální pro všechny, kteří vyžadují mimořádné zvýraznění všech jednotlivých písmen nebo obrazců na svém logu nebo nápisu.

Image title


Přednosti 3D plastových štítků Royalplast®

Vizuální jedinečnost – dodají značce snadno rozpoznatelný vzhled. Provedení působí elegantně díky precizních 3D tvarům.

Odolnost a trvanlivost – díky speciální ochranné vrstvě vynikají štítky dlouhou životnosti, nedolepují se a poradí si s náročnými podmínkami.

Rozmanitost tvarů a barev – aplikovat logo například na zaoblené povrchy představuje poměrně těžkou výzvu. I s tou si štítky Royalplast® poradí. Specialitou Rathgeberu jsou štítky Royalplast® Konvex, které v Česku nikdo jiný nevyrábí. Jde o unikátní 3D plastové štítky vhodné na trubky, držadla a další zaoblené nebo vyklenuté plochy. Díky tomu, že se štítky ohýbají předem, tak dokonale přilnou k jakémukoli povrchu.

Ekologická výroba – firma Rathgeber používá při výrobě 3D plastových štítků polyuretanovou hmotu zcela bez rtuti. Výroba také probíhá v klimanetruálním závodě.

Image title


Nekonečné možnosti využití: Od láhve vína přes lyžařské helmy

S 3D plastovými štítky se setkáte i tam, kde byste to možná nečekali. Dokážou podtrhnout eleganci láhve s kvalitním vínem, zvýraznit branding lyžařské helmy, nebo precizně označit designovým štítkem například vzduchotechniku.

Právě rozmanitost využití štítků Royalplast® je řadí mezi populární volby ve značení. Dají se vyrobit prakticky v jakékoli barevném kombinaci a nezáleží ani na složitosti loga. Poradí si s jakýmkoli tvarem a křivkami.

Díky samolepicí vrstvě se silnou lepivostí navíc značení drží téměř na jakémkoli povrchu. Použité lepidlo je testované na extrémní podmínky a rozhodně nehrozí, že by se například vlivem deště nebo slunce začal štítek či nápis odlepovat.

Zdroj: inzerent, systém WhitePress, obrázky Rathgeber

Fotogalerie
Autor: Jan Vavřička Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
01.09.2023 12:21




0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka