Kváskový chleba se považuje za zdravější a lépe stravitelný. Neobsahuje droždí, ale pravý kvásek, díky němuž dochází k mléčnému kvašení, při kterém vznikají probiotické kultury, které mají blahodárné účinky na naše trávicí ústrojí.
Tento tradiční způsob výroby chleba se ovšem z pekařského prostředí postupem času, zřejmě vlivem pásové výroby a snahou zjednodušení postupu výroby, z přípravy božího daru vytratil. Takto vyráběný chléb tratí na jeho nenahraditelných vlastnostech.
Kvalita především, jak říká Jiří Kuric. "V naší pekárně jsme vždy lpěli na kvalitě ne na kvantitě, proto chléb vyrábíme ze 100% třístupňového žitného kvasu, který si sami vyvádíme, chléb je u nás ručně válený, pečený v klasické etážové peci. Takováto výroba chleba zabere pekaři sice mnoho času a je velmi pracná, ovšem zaručuje jeho dlouhou trvanlivost a vláčnost. A dovolujeme si říct, že to zcela určitě poznáte i na jeho chuti. Přijďte ochutnat," zve do provozovny v Plzni a Stříbře pekař.
Pekařství Kuri najdete v Plzni na Borských polích za Bauhausem na adrese: Technická 9, naproti FAV u zastávky tramvaje č. 4 a také ve Stříbře na Tř. 5. května 714, kousek nad kruhovým objezdem směr Rozvadov.
Více informací: