Letní slavnost u Medvíďat

V pátek 10.6. zažili rodiče s dětmi z lesní školky Medvíďata letní slavnost. Připravená cesta je provedla čtyřmi ročními obdobími. V každém z nich bylo třeba splnit úkol a obarvit šátek jednou z barev duhy. V cíli na každého čekala jako odměna malá pletená sovička.

Jarní servisní akce AUTO CB

Každé Medvídě si na letní slavnost si mohlo vytvoři housenku, které časem narostou "trávové chloupky" a uplést si čelenku z ovčího rouna. Největší zábavou byla ale velká hromada hlíny, nachystná pro naplnění školkového bylinkového záhonu. Lopatky, rýče a kyblíky šly z ruky do ruky.

Děti a jejich rodiče prošli cestu vedoucí čtyřmi ročními obdobími. Na podzim poznávali chuť různých druhů ovoce, v zimě balili kufr na hory, na jaře sbírali velikonoční vajíčka a v létě tvořili řeku.  Po splnění úkolu si vždy nabarvili část šátku jednou z barev duhy. Na poslední zastávce se děti chytily za ruce a potichu došli až k moudré sově. Každé Medvídě od ní dostalo malou háčkovanou sovičku. Sovičky pro všechny děti uháčkovala jedna šikovná babička.

Na závěr slavnosti si každý mohl ugrilovat donesené pochutiny. Letní slavnost Medvíďat podpořil Nadační fond Zelený poklad.

Do lesní školky Medvíďata denně dochází maximálně 15 dětí ve věku 2,5 - 6 let, den tráví vždy se dvěma pedagogy. Rodiče mohou své dítě přihlásit na celý týden anebo zvolit jen některé dny. Aktuálně probíhá zápis do Medvíďata na školkový rok 2016/17 a zbývá jen několik posledních volných míst. Zázemí školky je situováno ve skautských klubovnách u Seneckého rybníka. 

kontakty:

lesní školka Medvíďata

Zdeněk Chval, vedoucí skautského střediska Stopa Plzeň

email: medvidata@skaut.cz, www.skolka.skauting.cz

Fotogalerie
Autor: Zdeněk Chval Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka