Modernizovaná Kia Carens nově se systémem DRiVE WISE

Zajímavostí letošního Pařížského autosalonu je i modernizované rodinné MPV Kia Carens. Změny se odrážejí v designu, funkčnosti, vyšší kvalitě prémiových materiálů v souladu s nejmodernějšími trendy vozů Kia. K vidění bude poprvé systém DRiVE WISE na podporu řízení, rozpoznávání mrtvých úhlů se systémem RCTA a možností on-line služeb Kia Connected Services.

Cílená propagace v Plzni

Od představení poslední generace v roce 2013 vykazovaly prodeje modelu Carens setrvalý růst, a tak toto MPV zaujímá významnou pozici v modelové řadě Kia coby ideální automobil pro rodinné potřeby. V první polovině roku 2016 si Carens našel v Evropě více než 11 500 zákazníků, což v meziročním srovnání odpovídá nárůstu 1 %. Modernizovaná Kia Carens napomůže k dalšímu navýšení prodejů tohoto modelu, jenž v první polovině roku 2016 přispěl k nejvyšším prodejům této korejské značky v její dosavadní historii.

Přepracovaný design exteriéru a interiéru

Návrháři Kia si pro modernizovaný Carens připravili řadu změn, včetně úprav obou nárazníků, odlišného ztvárnění mlhových světel a modernizované „tygří“ masky chladiče s plastičtějším vzhledem. Tyto změny pak doplňuje nový odstín karoserie „tajemná modrá“ a troje nová litá kola o velikosti 16, 17 nebo 18". Modernizovaný model používá i nové zadní skupinové svítilny, které nově zaujmou svým nápadným světelným podpisem.

Prostorný sedmimístný interiér modelu vylepšuje nové čalounění sedadel – k dispozici s novým pleteným vzorem, resp. v koženém provedení se vzorem protkaných diamantů – stejně tak jako nové kovové a leskle černé dekory po celé kabině a nové obklady v imitaci karbonových vláken na přístrojové desce. Zákazníci mohou pro Carens zvolit černé nebo béžové čalounění.

Vyspělé prvky bezpečnostní výbavy a palubního infotainmentu

Kia Carens v nejnovějším provedení nabízí rozhraní v podobě dotykové obrazovky (o úhlopříčce 7,0 nebo 8,0") vč. funkce vestavěné navigace, online služby Kia Connected Services s podporou od TomTom® a zadní parkovací kameru. Součástí nového dotykového rozhraní je i podpora technologie Apple CarPlay™ a Android Auto™ pro bezproblémové propojení s chytrými telefony. Technologie Android Auto™ spolupracuje se zařízeními se systémem Android 5.0 (Lollipop) nebo vyšším; Apple CarPlay™ pak slouží pro zařízení iPhone 5 nebo novější.

Carens zcela poprvé nabízí propracované systémy DRiVE WISE na podporu řízení, včetně systému rozpoznávání mrtvých úhlů se systémem RCTA upozorňujícím na vozidla během couvání, resp. funkce informování o rychlostních omezeních, která zobrazuje aktuální rychlostní limit v kapličce přístrojů před řidičem. Zájemci o modernizovaný Carens si mohou objednat i nový audiosystém JBL® Premium Sound se subwooferem, externím zesilovačem a čtveřicí reproduktorů pro kvalitnější ozvučení celé kabiny.

V nabídce nový Eco Pack 

Pro variantu se vznětovým motorem 1,7 litru o výkonu 115 koní připravila Kia nový výbavový paket Eco Pack, jenž zahrnuje technologii vypínání motoru Idle Stop/Go, pneumatiky Michelin se sníženým valivým odporem a upravené převodové poměry. Carens s nejhospodárnějším motorem v této modelové řadě a technologií vypínání motoru v kombinaci se šestistupňovou manuální převodovkou vykazuje emise CO2 na úrovni jen 109 g/km (v kombinovaném cyklu NEDC).

Kia Carens v modelovém provedení 2017 v prodeji již od listopadu

Modernizovaný Carens si zákazníci v ČR budou moci objednávat již od listopadu; vůz opět nabízí jedinečnou sedmiletou záruku Kia (s omezením na 150 tis. km) již ve standardu.

Tip pro fanoušky nových automobilů

Pokud jste fanouškem automobilů značky Kia ale i všech ostatních vozů různých značek a zajímáte se o automobilový průmysl, doporučujeme vám navštívit e-magazín o nových autech www.autonewsletter.cz. Jestliže patříte mezi prodejce automobilů a sháníte webovou aplikaci pro správu zakázek, navštivte stránky www.autoklient.cz.

Tip na závěr: Přečtěte si nový magazín Nové automobily v ČR. Je k dispozici online i ke stažení ve verzi PDF.

Fotogalerie
Autor: Kateřina Štveráková Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
st 05.10.2016 11:36




9 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka