Na Špičáku nasněžilo. V neděli 8. března si tady děti zalyžují zadarmo.

Článek přináší aktuální sněhové zpravodajství ze Šumavského Ski&Bike Špičák a info o připravovaných akcích na víkend.

Jarní servisní akce AUTO CB

Špičák,Železná Ruda, 5.3. 2015.  Na šumavském Špičáku v těchto dnech připadlo 10 – 15 cm přírodního sněhu. „ Podmínky sevrátily do zimy. Firn je pryč, lyžuje se znovu na prašanu, mrazy drží po celý den. Nejen v horních partiích sjezdovek je nyní lyžování parádní,“ uvedl k aktuálním podmínkám ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.V sobotu 7.3. bude omezen provoz na spodní části sjezdovky číslo 3 (Slalomová), kde se jedou závody ve vyřazovacím slalomu. V neděli bez omezení, navíc s akcí pro děti.   
Pět soutěžních disciplín čeká děti v neděli 8. března od 9 do 12,30 hodin v prostoru ulanovky ve  Ski&Bike Špičák. „ Za odměnu všechny dostanou po jeho dokončení skipas na celý den zdarma. Děti budou potřebovat pouze 100korun na vratnou zálohu kvůli čipové kartě. Máme nový odbavovací systém a ten už neakceptuje jiný typ skipasů, tak jenom proto.V kase jim samozřejmě stokorunu po odevzdání čipovky, až skončí s lyžováním, obratem vrátí,“ uvedl Radek Vaniš zeSki&Bike Špičák. Na začátku března se ochladilo, připadl i přírodní sníh amrzne, takže sjezdovky jsou pořád velmi pěkné.                     

Špičáckého pětiboje se žádné z dětí nemusí obávat, protože ho všechny bez problémů zvládnou. Navíc komu se zadaří a bude mezi třemi nejlepšími v rámci svévěkové kategorie, vyhraje další ceny. „Ty se budou předávat při vyhlašování výsledků u stánku moderátora ve 13 hodin. Všem maminkám a ženám doprovázející své ratolesti věnujeme u příležitosti Dne žen, který na tuto neděli připadá, malou pozornost, a zveme je i na teplý nápoj,“ doplnil R. Vaniš.

Az jakých disciplín se Špičácký pětiboj skládá? V libovolném pořadí se postupně na jednotlivých stanovištích krmí Yetti sněhovými koulemi, leze doiglú, sráží kuželky ledním medvědem, projíždí slalom ve stylu psího spřežení akoupou tučňáci (pro klid rodičů v bazénku bez vody J).Po absolvování všech pěti soutěží si pak po odevzdání vyplněné kartičky s výsledky děti dojdou vyzvednout jízdenku na vleky do nedaleké kasy.
Vstupní kartičku do pětiboje obdrží na startuu stánku moderátora. Zapisují se do ní čas a body. Soutěží se ve třech věkových kategoriích (do 6 let, 7-9 let, 10-14 let). Předváděné výkony bude přímo namístě živě komentovat sportovní redaktor, který Špičácký pětiboj a celý program pro děti moderuje. Soutěžit mohou všechny školou povinné děti do 14 let, které v neděli8. Března zavítají během dopoledne na Špičák.    
Aktuální info na www.spicak.cz.
_________________________________________________________________________________
Charakteristika střediska.
Ski&Bike Špičák (Železnorudsko) už léta patří mezi tradiční TOP české areály. Jeho sportovní sjezdovky v kombinaci s lehčími tratěmi pro rodiny s dětmi či precizně zvládnutá lyžařská škola potěší širokou skupinu lyžařů a snowboardistů všech úrovní sjezdového lyžování.
Na rozdíl od společenského shonu a leckde jinde přeplněných sjezdovek tady najdete pohodové vyžití jak pro začátečníky, tak i lyžařské fajnšmekry. Nikde jinde v ČR se během chvíle nesvezete na nejprudší české sjezdovce - Šance se sklonem až 100 % (45°). Kousek pod ní si pak na mírném svahu její mladší „sestry“ Spodní Šance užijete alpské parametry (šíře 70-120m). Ta má od loňska též svůj samostatný vlek, je osvětlená pro večerní lyžování a nabízí měřený slalom pro veřejnost.
Na sjezdovce Lubák opět vznikne snowpark Freestyle Area. Stará se o něj specializovaná firma se zkušenostmi z alpských středisek. Lajny si tu „střihnou“ jak experti, tak i méně zdatní jezdci včetně dětí, kteří si vše budou chtít třeba jen vyzkoušet.
Délka sjezdovek: 8,5 kilometrů, 88 % zasněžováno technickým sněhem. Celkem 5 hlavních sjezdovek: černá – Šance (nejprudší v ČR), červené - U Zalomeného, Slalomová, modré – Spodní Šance,Turistická, Freestyle Area – Lubák, dětský areál a hřiště pod hotelem Sirotek. Přepravu zajišťuje čtyřsedačková lanovka (2400 osob/hodina, délka 1272 m) a 10 dalších vleků s celkovou kapacitou 7550 osob/hodina. Pro běžkaře vlastní okruh a desítky kilometrů upravovaných tratí vokolí.
 

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka