Otevřená Klášterní zahrada na Jiráskově náměstí v Plzni

Plzeň - Druhý červnový víkend se zahrady dominikánského kláštera na Jiráskově náměstí v Plzni otevřou široké veřejnosti. Ve dnech 11. a 12. června se zde již počtvrté odehraje Víkend otevřených zahrad. Program bude letos v mnohém mimořádný.

Cílená propagace v Plzni

Plzeň - Druhý červnový víkend se zahrady dominikánského kláštera na Jiráskově náměstí v Plzni otevřou široké veřejnosti. Ve dnech 11. a 12. června se zde již počtvrté odehraje Víkend otevřených zahrad. Program bude letos v mnohém mimořádný. Tradiční bylinnou čajovnu, přednášky a výtvarné dílny doprovodí speciální hudební vystoupení, taneční zábava či tematické výstavy a chybět nebude ani vzácná návštěva kardinála Duky. Část programu se tentokrát odehraje i v parku před kostelem. Akci připravuje Masarykova základní škola, Klášter dominikánů Plzeň a spolek Pěstuj prostor za podpory MO Plzeň 2 – Slovany a Nadace Proměny Karla Komárka.

Víkend Otevřených zahrad zažije hned několik premiér – v parku před kostelem proběhne vernisáž první výstavy o historii náměstí, kterou připravují žáci Masarykovy základní školy a Církevního gymnázia pod patronací spolku Pěstuj prostor v rámci projektu Paměť. Vernisáž doprovodí dobrodružná pátrací hra. „Jako vzácná návštěva zde vystoupí kardinál Dominik Duka, který vysvětí a odhalí sochu Panny Marie, jež bude následně umístěna na budovu kláštera,“ říká Antonín Herrmann, ředitel Masarykovy základní školy.

Tradiční program „bylinek v klášteře“ doprovodí několik kulturních vystoupení, zazní zde jazzová i vážná hudba, navečer se pak zahrada promění ve swingovou tančírnu. Program doplní i komentované architektonické prohlídky zahrady spojené s přednáškou o bylinách a léčivých rostlinách, prodej bylinek a bylinkových čajů i výstava žákovské výtvarné a fotografické soutěže. Chybět nebude ani výtvarná dílna pro nejmenší návštěvníky a prodej výrobků chráněné dílny Exodus. Letos půjde již o 4. ročník Víkendu otevřených zahrad v Klášterní zahradě.

Klášter se zahradou, slavící v letošním roce 100. výročí svého založení, se nachází v plzeňské čtvrti Slovany. 

Další odkaz:  www.plzen.op.cz 

Doprovodné akce

sobota 11. 6. 2016
9:00 slavnostní zahájení
9:45 vernisáž výstavy "Paměť"
10:00 komentované prohlídky výstavy a kostela
10:30 svěcení sochy kardinálem Dukou

11:00 sbor MZŠ Beránci a kapela Třískáč
13:30 "pátrací" a jiné hry s žáky
14:30 přednáška o bylinách s RNDr. Zdeňkou Chocholouškovou
16:00 Štěpánka Balcarová Trio
18:00 mše svatá
19:00 Swing Kiss tančírna

neděle 12. 6. 2016 10:00 - 16:00)

10:30 přednáška o bylinách s RNDr. Zdeňkou Chocholouškovou
11:00 "pátrací" a jiné hry s žáky
14:00 jazzkvartet
15:00 komentované prohlídky výstavy a kostela doprovodné akce: výstava bylin a léčivých rostlin, bylinná čajovna, prodej bylin a léčivých rostlin Kotvičníkové farmy, prodej výrobků chráněné dílny Exodus, výtvarná dílna Masarykovy základní školy, výstava fotografií žáků Masarykovy základní školy, výstava výtvarných děl studentů SSUPŠ Zámeček, ukázka školní bylinné a zeleninové zahrady, výstava věnovaná historii Jiráskova náměstí

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 08.06.2016 13:57




2 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka