V Kvasinách byla vyrobena 100 000. ŠKODA Superb třetí generace

ŠKODA AUTO vyrobila stotisící Superb třetí generace. Jubilejní vůz sjel z linky v závodě společnosti ŠKODA AUTO v Kvasinách. Od uvedení tohoto modelu na trh v roce 2001 vyrobila česká automobilka celkem už více než 850 000 Superbů.

Jarní servisní akce AUTO CB

Automobilka ŠKODA AUTO vyrobila stotisící Superb třetí generace. Jubilejní vůz sjel z linky v závodě společnosti ŠKODA AUTO v Kvasinách. Od uvedení tohoto modelu na trh v roce 2001 vyrobila automobilka celkem už více než 850 000 Superbů. Pro výrobu vlajkové lodi značky ŠKODA byly výrobní kapacity v závodě Kvasiny rozšířeny a modernizovány. O tyto vozy ŠKODA mají zájem zákazníci z celého světa.

Nový model ŠKODA Superb získal již mnoho ocenění, jako například cena „Red Dot Award“ za vynikající produktový design nebo titul „Auto roku“ v řadě evropských zemí.

Od března 2015, kdy byla zahájena výroba, svým novým designem ŠKODA Superb dokazuje emocionální sílu značky. Dosud nikdy nebyly na design automobilu značky ŠKODA kladeny tak vysoké požadavky, nikdy předtím nebylo při vývoji nového modelu použito tolik nových technologií. Nikdy v minulosti nevzniklo tolik nových ‚Simply Clever’-nápadů a nikdy předtím nevytvořili konstruktéři automobilky ŠKODA tolik prostoru pro řidiče, cestující a jejich zavazadla. Vůz disponuje řadou asistenčních systémů pro vyšší bezpečnost, šetrnost k životnímu prostředí a komfort, které jsou obvyklé spíše ve vozech vyšších tříd. Třetí generace modelu Superb je díky novým motorům, splňujícím normu EU 6, výkonnější než kdykoli předtím, a zároveň až o 30 procent hospodárnější. 

Zahájení výroby nové generace modelu ŠKODA Superb si vyžádalo vysoké investice do nových výrobních technologií, montáže a logistických ploch. Nyní se tento výrobní závod připravuje na SUV ofenzívu. Do roku 2018 plánuje ŠKODA AUTO pro závod v Kvasinách investice v celkové výši 7,2 miliard Kč a vytvoření 2 000 nových pracovních míst. Roční výrobní kapacita má postupně narůst až na 280 000 vozů. Kvasiny jsou jedním ze tří výrobních závodů v České republice a automobilka zde aktuálně zaměstnává více než 5 000 lidí. Výrobní závod je tak jedním z největších průmyslových zaměstnavatelů v Královéhradeckém kraji.

Tip pro fanoušky automobilů

Pokud jste fanouškem automobilů značky ŠKODA ale i všech ostatních vozů různých značek a zajímáte se o automobilový průmysl, doporučujeme vám navštívit e-magazín o nových autech www.autonewsletter.cz. Jestliže patříte mezi prodejce automobilů a sháníte webovou aplikaci pro správu zakázek, navštivte stránky www.autoklient.cz.

Autor: Kateřina Štveráková Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
čt 12.05.2016 09:58




2 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka