Výstava Jadran Šetlík – Fotografické obrazy začíná 09.06. 2016

Západočeské muzeum v Plzni, Kopeckého sady 2, výstavní sál č. 2
9. 6. – 21. 8. 2016, otevřeno úterý až neděle: 10 – 18 hodin.

Jarní servisní akce AUTO CB

Umělecký fotograf Jadran Šetlík představí 9 června 2016 v Západočeském muzeu v Plzni autorskou výstavu portrétů významných osobností ze své Galerie Milenia Jadran, na níž jsou zastoupeny jako první ukázky nového galerijního cyklu také známé osobnosti města Plzně a Plzeňského kraje. Najdete tu například portréty Miroslava Horníčka, Karla Gotta, Miroslava Zikmunda, Luboše Brabce, Františka Radkovského.

Zároveň Jadran Šetlík na této výstavě představí svoji další současnou a retrospektivní tvorbu.

Rozsáhlý dlouholetý projekt Galerie Milenia Jadran nazvaný Osobnosti naší vlasti – odkaz budoucím generacím představuje osobnosti z různých regionů Čech a Moravy, které se přínosným způsobem zasloužily o rozvoj v oblastech kultury a umění, vědy, obchodu, politiky, sportu, ale i v jiných oborech, včetně folkloru. V regionu se narodily, žijí v něm, nebo se tam vracejí, váže je k němu silné pouto.

Projekt není uzavřeným celkem a bude průběžně obohacován také o nové a další osobnosti plzeňského regionu.

Ve výhledu je také uvedení tohoto projektu ve spřátelených městech Plzně jako je například Regensburg a další.

Galerie Milenia Jadran je jedinečná také způsobem technického zpracování portrétů. Jedná se o přenos originální fotografie z negativu na malířské plátno. Výsledně se portréty svým pojetím a charakterem blíží klasickým dobovým obrazům starých mistrů, malovaným olejovými barvami. Každý portrét je signován a bude doplněn stručným životopisem osobnosti.


Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
03.06.2016 08:26




2 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka