ČERNOŠÍNSKÁ POUŤ OBRAZEM

V sobotu 23. dubna 2016 se konala tradiční Pouť sv. Jiří v Černošíně. Zahájení hlavního programu bylo přesně ve 13 hodin a tam nahoře to někdo popletl, takže v ten samý okamžik začalo pršet. Přesto bylo v centru dění stále plno návštěvníků, za což jim pořadatelé děkují. Pivní soutěž vyhrál Tomáš, který během pár vteřin dokázal porazit i moderátora rádia Kiss Proton. A byly i koláče! A musela jsem ochutnat a musím vychválit černošínské holky kuchtičky: „Jako to dělám každým... The post

Jarní servisní akce AUTO CB


V sobotu 23. dubna 2016 se konala tradiční Pouť sv. Jiří v Černošíně. Zahájení hlavního programu bylo přesně ve 13 hodin a tam nahoře to někdo popletl, takže v ten samý okamžik začalo pršet. Přesto bylo v centru dění stále plno návštěvníků, za což jim pořadatelé děkují. Pivní soutěž vyhrál Tomáš, který během pár vteřin dokázal porazit i moderátora rádia Kiss Proton.
A byly i koláče! A musela jsem ochutnat a musím vychválit černošínské holky kuchtičky: „Jako to dělám každým rokem, přijela jsem  k sestře do Černošína, abychom spolu napekly koláče na pouť. Pouťové koláče jsme dělaly ze 2,5 kg mouky, daly jsme na ně tvaroh, švestková povidla, domácí jablečná povidla, makovou nádivku, ořechovou nádivku a hlavně rumíček.  (No, nazdar, já ještě šla řídit – to by bylo halo, kdybych nadýchala po koláči! Naštěstí až po pár hodinkách). Navrch dostaly koláče čepičku z mandlí. Velkých koláčů jsme upekly  25, středních 30,malých 150.  Parádně jsme se u výroby vyřádily, jsme velká rodina, tak jsme každému daly výslužku,“ uvedla Zdenka Cuřínová ze Stříbra, která pekla se sestrou Janou Valovskou z Černošína.
Na místě byl i karikaturista Petr Šrédl!
Večer se pak konala tradiční tancovačka.
Děkuji všem návštěvníkům za to, že neváhali s námi moknout. Pak Veronice Merglové a její senzačním dětem, neméně skvělým mažoretkám a jejich vedoucím z Tachova, dále Vláďovi Jarošů z rádia Kiss Proton, který dokázal z ničeho vykecat kde co :-). Ríšovi Benešů a jeho partě, v mokru jim to festovně klouzalo, ale dali to! Emilovi Dohů za zvučení, partě černošínkého SDH, že byli pořád po ruce a pomáhali, jak mohli. Martině Janotové za krásnou originální výzdobu sálu a sportovní výsledky v běhu sem tam :-), a prostě všem, které tu ani nečtete, ale byli při tom!
Článek od pana Sýkory bude v pondělním deníku (max. úterním..)
MarS
Amaterké foto a video: Martina Sihelská
 

 

 
The post ČERNOŠÍNSKÁ POUŤ OBRAZEM appeared first on Martina Sihelská.

Autor: Martina Sihelská Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
ne 24.04.2016 09:43




0 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka