Hyundai IONIQ Electric opět upevnil své postavení nejúspornějšího vozu

O uplynulém víkendu se v rámci tradičního Rally Bohemia konala také soutěž Eco Energy Rally Bohemia, která se mohla pochlubit účastí kompletní špičky světového poháru FIA Electric and New Energy Championship.

Jarní servisní akce AUTO CB

I přes velkou konkurenci triumfovaly vozy Hyundai IONIQ Electric, které v hodnocení spotřeby obsadily první a čtvrté místo.

„Vzhledem k cíli dosažení nejnižší spotřeby jsme si vybrali Hyundai IONIQ Electric, který patří mezi nejúspornější elektromobily a zároveň má dostatečný dojezd na zvládnutí této náročné soutěže. To se během Eco Energy Rally Bohemia potvrdilo,“ shrnul důvody výběru svého vozu pro soutěž řidič Marek Tomíšek a dodává: „Dokonce i nejnáročnější úseky s velkým převýšením jsme zvládli téměř bez šlápnutí na brzdu. Stačila regulace rekuperace pomocí pádel pod volantem.“

IONIQ Electric právem patří mezi nejhospodárnější a nejčistší automobily současnosti, o čemž svědčí také hodnocení Green NCAP nebo žebříček EcoTest, sestavovaný autoklubem ADAC. „Tato dvě skvělá umístění v rámci soutěže Eco Energy Rally Bohemia jsou dalším důkazem, že je vůz IONIQ Electric špičkou ve své třídě. Gratulace za skvěle odvedenou práci patří samozřejmě také oběma posádkám, v čele s Markem Tomíškem a Jiřím Paroubkem,“ komentuje výsledek soutěže Jan Pohorský, zástupce společnosti Hyundai Motor Czech.

Modely IONIQ vynikají nebývalou vnitřní prostorností, komfortním podvozkem, bohatou výbavou, dlouhým dojezdem, nízkými provozními náklady i efektním tvarem karoserie, která má koeficient odporu pouhých 0,24. To v praxi znamená, že po sundání nohy z akcelerátoru vůz prakticky nezpomaluje, což navozuje spíše pocit jízdy z kopce, než po rovině.

Tip pro fanoušky nových automobilů

Pokud jste fanouškem automobilů různých značek a zajímáte se o automobilový průmysl, doporučujeme vám navštívit e-magazín o nových autech www.autonewsletter.cz. Jestliže patříte mezi prodejce automobilů a sháníte webovou aplikaci pro správu zakázek, navštivte stránky www.autoklient.cz.

Poznámka redakce: Pokud vás zajímají auto novinky, zvýhodněné cenové nabídky nových vozů, nová auta za akční ceny anebo zajímavé marketingové kampaně zaměřené na prodej nových automobilů, doporučujeme vám navštívit stránku nová auta v akci. Hledáte ověřená skladová auta s garantovanými parametry? Navštivte stránku skladové vozy ihned k dodání.

Autor: AutoSystem a.s. Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 17.07.2019 11:03



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka