Když úklid řídí technologie

Málo času je bohužel doménou dnešní doby. Proto se snažíme nedělat činnosti, které za nás může udělat někdo jiný. Úklid domácnosti rozhodně patří mezi to, co řada z nás s radostí přenechá jiným.

Cílená propagace v Plzni

„Málo času je bohužel doménou dnešní doby. Proto se snažíme nedělat činnosti, které za nás může udělat někdo jiný. Úklid domácnosti rozhodně patří mezi to, co řada z nás sradostí přenechá jiným,“ vysvětluje Robert Vojáček z LidskáSíla.cz. Velkou předností systému, za kterým stojí společně se svými kolegy Michaelou Somolovou a Šimonem Podlipským, si nemohou vynachválit všechny strany – provozovatelé služby, dámy na úklid i samotní zákazníci.

Součástí systému je možnost komunikace mezi všemi zúčastněnými stranami. Zpětnou vazbu získají zákazníci například v případě, že domácnost nebyla na úklid dostatečně připravena nebo chyběly potřebné čisticí prostředky. Ozvat se samozřejmě mohou i zákazníci. „Na naše služby samozřejmě platí záruka. Jestliže zákazník není súklidem spokojen a ozve se nám do 24 hodin, domluvíme se na nápravě,“ říká Michaela Somolová z LidskáSíla.cz, která má na starosti nábor nových zaměstnanců a péči o ty současné.

V jednoduchosti je krása

Uživatelsky příjemný formulář na webu či v mobilní aplikaci je prvním kontaktem s agenturou. „Objednání úklidu musí být jednoduché a rychlé. Nechceme zákazníky odradit hned při prvním kliknutí,“ popisuje Robert Vojáček. „Na našem webu i vaplikaci najdou zákazníci vše potřebné, v četně popisu toho, co uklízíme a jaké jsou potřeba čisticí či úklidové prostředky. Zdá se to jako maličkost, ale to vše pomáhá ktomu, aby byli zákazníci spokojení,“ dodává.

Snadný systém funguje i vůči dámám na úklid. Dáma poskytuje rozvrh na 7 dní předem. „Jednotlivé úklidy se snažíme maximálně přizpůsobit lokalitě a časovému rozvrhu dam,“ míní Michaela Somolová.

Stejně jednoduše funguje také objednání úklidové techniky jako jsou například úklidové vozíky či plošné dezinfekce, do které již díky povrchově aktivním látkám (tenzidům) nemusíte přidávat mycí prostředek.

Základní kameny tvoří lidé

Přestože i platba probíhá bezkontaktně přes platební bránu, ne vše je v LidskéSíle řízeno „umělou inteligencí“. Samotný úklid provádějí zkušené dámy, které pečlivě vybírají ve více než 12ti členném interním týmu. „Dbáme na schopnosti, profesionální přístup, lidskost i čistý trestní rejstřík. Pustit do svého domova cizího člověka samozřejmě vyžaduje důvěru, kterou chceme zajistit na obou stranách,“ vysvětluje spoluzakladatelka projektu.

A že se dámy nebojí vložit důvěru ve svou ne úplně tradiční úklidovou agenturu, dokazuje i fakt, že v současnosti spolupracuje s LidskouSílou více než 170 dam. Co si na svém zaměstnavateli chválí? Přátelský přístup, příjemné pracovní prostředí, flexibilní pracovní dobu, logický systém i dostatek peněz. „Jedním ze základních pilířů je přistupovat k našim kolegům jako k profesionálům. A podle toho také musí být za svou práci ohodnoceni. Průměrná hodinová mzda za úklid se pohybuje mezi 50 a 85 korunami, my nabízíme 110Kč v Praze i v Brně,“ říká Robert Vojáček z LidskáSíla.cz.

„Pracuji s lidmi, kteří vědí, co dělají a zároveň mi nechávají volnost. Lidský přístup zní jako klišé, ale v mnoha agenturách opravdu chybí. Podobně jako profesionalita, která bohužel není samozřejmostí,“ popisuje Monika Zdráhalová, dáma na úklid z LidskéSíly.cz. „Vyhovuje mi i možnost, že si sama mohu rozhodnout, zda chci daný úklid přijmout nebo ne. Jsem máma kluka ve školním věku a zároveň dcera pečující o nemocnou maminku, proto už nechci klasickou úklidovku zažít,“ dodává.

Autor: Jan Vavřička Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka