Občané budou diskutovat s kandidáty na starostu Slovan

Další z cyklu veřejných diskusních fór s kandidáty na starosty, tentokrát městské části Slovany, se uskuteční ve čtvrtek 25. září od 17.30 h. v budově 25. ZŠ ve Chválenické ulici 17 v Plzni na Slovanech. Cyklus diskusí pořádá nezisková organizace Centrum pro komunitní práci západní Čechy s cílem umožnit občanům udělat si obrázek o všech kandidátech a ptát se na informace, které je zajímají. Pozváni byli všichni potenciální starostové a vstup je zdarma.

Jarní servisní akce AUTO CB

„Kromě jednoho přislíbili účast na diskusi všichni zájemci o post starosty Slovan. Diskuse bude zahájena otázkami ‚Co uděláte pro to, aby správa a řízení obvodu byla transparentní? Jaká opatření zavedete?‘, na které postupně odpoví všichni potenciální starostové. Poté bude prostor pro otázky zřad veřejnosti a novinářů,“ představuje průběh akce Pavla Dusíková zCpKP západní Čechy. „Právě teď má každý obyvatel Plzně možnost ovlivnit, kdo bude následující čtyři roky rozhodovat omístě, kde žijeme. Městské obvody ovlivňují řadu věcí vnašem okolí – chodníky, parkoviště, parky, dětská hřiště amnoho dalšího. Proto bychom měli volit někoho, koho sami známe a kdo má na řešení problémů stejný názor jako my,“ vysvětluje Dusíková. „Vkrátké anketě, která zjišťovala jaké problémy trápí obyvatele Slovan, zaznívalo například problematické parkování nejen uměstského bazénu, nepořádek u popelnic, nedostatek dětských hřišť nebo vykrádání sklepů. Zmiňována byla také zanedbanost parku na Jiráskovo náměstí a problémy při záplavách vKoterově,“ vyjmenovává Dusíková, která předpokládá, že právě těchto problémů se dotkne i slovanské diskusní fórum.

Cyklus veřejných diskusních fór skandidáty na starosty postupně navštíví městské části Černice, Slovany, Lochotín a Lhota. Příležitost diskutovat bude i skandidáty zastupitelstva města. Podrobné informace o všech akcích lze najít na www.plzenvolby2014.cz.

Diskusní fóra skandidáty na starosty:

  • Plzeň 8 – Černice, 23. září, 17.00 h., Lidový dům

  • Plzeň 2 – Slovany, 25. září, 17.30 h., budova ZŠ Chválenická

  • Plzeň 1 – Lochotín, 29. září, 17.00 h., budova Gymnázia F. Křižíka

  • Plzeň 10 – Lhota, 6. října, 17.00 h., hospůdka Na návsi

Diskuse kandidátů do zastupitelstva města Plzně spodtitulem „Bude Plzeň městem chudoby 2015?“ na téma sociální politika města:

6. října od 17.30 h., Divadlo Dialog, Smetanovy sady 9

Pořádáno ve spolupráci sTady a Teď, o.p.s.

Diskuse kandidátů do zastupitelstva města Plzně spodtitulem „Rokem 2015 to nekončí!? na téma plzeňská kultura:

2. října od 17.00 h., přednášková síň Západočeské Galerie, Pražská 13

Pořádáno ve spolupráci s Otevřenou platformou Za Plzeň kulturní.


Diskusní fóra se konají vrámci projektu „Plzeň – město (politické) kultury“ zaměřeného na podporu účasti občanů vrozhodování a plánování ve městě. Jeho hlavní myšlenkou je, že každý má kus zodpovědnosti za to, jak to vPlzni vypadá, a nestačí jen jednou za čtyři roky vybrat někoho, kdo za nás bude rozhodovat. Zároveň mají mít občané možnost se vyjádřit kpřipravovaným rozhodnutím aplánům a jejich názor by měl být brán v potaz. Projekt je podpořen grantem zIslandu, Lichtenštejnska aNorska vrámci EHP fondů. www.fondnno.cz a www.eeagrants.cz.

Nezisková organizace Centrum pro komunitní práci západní Čechy napomáhá již od roku 1996 tomu, aby občané měli možnost podílet se na zásadních rozhodnutích ve své obci, městě či regionu a to nejen prostřednictvím voleb. Proto realizuje aktivity, které otevírají plánovací a rozhodovací proces a vytváří možnosti pro aktivní občany konkrétní rozhodnutí či plán ovlivnit. CpKP pracuje jak sdospělými na tématech komunikace a spolupráce veřejné správy a občanů, tak sdětmi voblasti výchovy dětí kdemokracii.

Více informací:

Pavla Dusíková, MSc., manažerka projektu, Centrum pro komunitní plánování západní Čechy, tel.:+420 377 329 558, mobil: +420 602728605, 774 497871, email: pavla.dusikova@cpkp.cz


Fotogalerie
Autor: Eva Haunerová Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka