ŠKODA v roce 2016 dodala zákazníkům již jeden milion vozů

ŠKODA překonala počet jednoho milionu vozů dodaných zákazníkům od počátku roku 2016. Tohoto milníku dosáhla o přibližně měsíc dříve než v roce 2015. Letošní rok je tak již třetím v řadě, kdy značka svým zákazníkům dodala sedmimístný počet vozů.

Cílená propagace v Plzni

Aktuálně probíhající rok ukazuje, že ŠKODA se svou moderní paletou na mezinárodních trzích trvale oslovuje nové skupiny zákazníků,“ říká předseda představenstva společnosti ŠKODA AUTO Bernhard Maier a dodává: „I v roce 2017 budeme v růstovém kurzu pokračovat. Důležitou roli přitom bude hrát nový model ŠKODA KODIAQ, kterým rozšiřujeme naši nabídku o vůz, patřící do rostoucího segmentu SUV.“

Velký podíl má ŠKODA SUPERB

Mimořádně dynamicky se v dosavadním průběhu roku vyvíjely prodeje vlajkové lodi ŠKODA SUPERB: od ledna do října bylo zákazníkům na celém světě dodáno bezmála 115 000 exemplářů vrcholného modelu značky. Ve srovnání se stejným obdobím minulého roku to představuje nárůst o 85,2 procenta (leden až říjen 2015: 61 900 vozů). Pozitivní trend zaznamenal také oblíbený malý vůz ŠKODA FABIA a kompaktní ŠKODA RAPID. Dodávky těchto modelů vzrostly ve stejném období o 6,7 resp. 7,0 procent.

Největší zásluhy má ŠKODA OCTAVIA

Srdce značky, model ŠKODA OCTAVIA, se na očekávaném rekordním odbytu podílí největší měrou: v období od ledna do října dodala ŠKODA zákazníkům na celém světě 361 700 exemplářů svého bestselleru. V příštím roce se navíc model ŠKODA OCTAVIA dočká rozsáhlé modernizace. Úspěšný model tak dále posílí svou pozici na mezinárodním trhu.

ŠKODA KODIAQ zahájí ofenzívu v kategorii SUV

V příštím roce uvede značka ŠKODA na trh své první velké SUV. S modelem ŠKODA KODIAQ zahájí značka svou ofenzívu v kategorii vozů SUV, aktuálně největším a nejrychleji rostoucím segmentu automobilového trhu. S novým modelem značka osloví nové skupiny zákazníků. Model ŠKODA KODIAQ je již možné objednávat a prvním zákazníkům bude vůz dodán v únoru 2017.

Kromě pozitivních očekávání, spojených s rokem 2017, vytváří značka ŠKODA i podmínky pro dlouhodobější růst. Přípravou na tento růst je Strategie 2025, s níž se česká automobilka připravuje na budoucí výzvy, které stojí před automobilovým průmyslem. Mezi hlavní témata této strategie budoucnosti patři mimo jiné elektromobilita, digitalizace podniku, produktů a výroby, stejně jako nové služby související s mobilitou nebo rozšířená konektivita. ŠKODA tak chce růst ve dvou dimenzích: Na jedné straně má dále růst odbyt vozů, na druhé straně mají růstový kurz na širší základnu postavit nově budované oblasti podnikání, jako jsou například elektronické služby, které s mobilitou souvisí.

Zajímá vás ŠKODA KODIAQ?

Více než přepracovaná ŠKODA OCTAVIA vás zajímá novinka roku ŠKODA KODIAQ? Přijďte si ho k nám již nyní objednat!

Přijďte se informovat o nových vozech ŠKODA do Auto CB v Plzni!

Nepomucká 487/119
326 00 PLZEŇ

Telefon: 377 666 666
Email: autocb@autocb.cz
Web: www.autocb.cz
Facebook: 
Auto CB Plzeň


Autor: Kateřina Štveráková Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka