VYRAZILI NA VOLFŠTEJN, MLHA JE NEODRADILA!

Volfštejn se stal v sobotu cílem dvaceti nadšenců z Tachovska, kteří si domluvili procházku prostřednictvím sociálních sítí.

Jarní servisní akce AUTO CB

Tři se však k  turistům přidali zcela náhodně a o to víc byli spokojení. „Zrovna jsme procházely kolem stříbrské pošty, že se půjdeme po obědě projít někam za město do kasáren. Potkaly jsme organizátorku Martinu, a ta se nás zeptala, jestli nechceme s nimi do Černošína, že mají ještě volno v autech, a tak jsme jely,“ smály se Květa Mikulcová, Marie Benešová a Zdeňka Blasbalgová ze Stříbra, které tak náhle změnily trasu. „Byly jsme moc spokojené, mají prima partu i jsme se něco nového o Volfštejně dozvěděly. My chodíme ve Stříbře také s klubem turistů, takže každou vycházku vítáme,“ dodaly turistky.

Na výpravu se vydala i Věra Roháčková. „Já přímo Vlčák miluji, ráda tam často chodím, takže mi nabídka přišla vhod. Byla sice pěkná mlha, v podstatě jsme nic v dáli neviděli, ale o to to bylo zajímavější, to ve městě nezažijete. Dokonce mě překvapilo, co jde lidí, na to, že zpočátku pršelo,“ řekla Roháčková. Cestou se zájemci dozvěděli několik informací o hoře a hradu, vzájemně se svými znalostmi doplňovali Dalibor Bartoš a Antonín Hříbal.

Navíc také účastníci výpravy nacházeli vyrostlice, jakési krystaly augitu i amfibolu, tak typické právě pro Vlčí horu.
Už teď plánují turisté další výpravu, a to na 7. únor, kdy se vydají k přehradě Hracholusky ze Stříbra.

Fotogalerie
Autor: Martina Sihelská Článek může obsahovat komerční sdělení.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka