87. MŠ v Plzni chce nabídnout službu péče o dítě v dětské skupině

Nabídnout službu péče o dítě v dětské skupině chce nově 87. mateřská škola v Komenského ulici v Plzni. Zařízení tím reaguje na demografický vývoj a velký zájem rodičů o umístění dětí mladších tří let.

Jarní servisní akce AUTO CB

Prostřednictvím městského obvodu Plzeň 1 proto školka požádala o změnu své zřizovací listiny, zastupitelstvo ji schválilo. „Jde o první z našich zařízení, které k tomuto přistupuje. V dětské skupině mohou být umístěny děti už od jednoho roku věku,“ uvedla náměstkyně primátora Eva Herinková. 

Rozšířit škálu služeb péče o předškolní děti a zvýšit místní i cenovou dostupnost služeb péče o děti od jednoho roku umožňuje nová právní úprava, a sice zákon číslo 247/2014 Sb.. Dětská skupina představuje alternativní a poměrně rychle realizovatelný způsob řešení poptávky rodičů po umístění těch nejmenších, když do mateřských škol mohou být přijímány děti zpravidla až od tří let věku. „Ve prospěch zřízení dětské skupiny vyznívají především nižší náklady na její vznik,“ doplnila Eva Herinková. 

Činnost dětské skupiny při 87. mateřské škole v Plzni bude od mateřské školy oddělena po stránce organizační, pedagogické a finanční, pro poskytování péče o dítě v dětské skupině musí ještě školka získat oprávnění od Ministerstva práce a sociálních věcí ČR. 


Komentáře

  • Před 9 roky

    Tuto péči nabízíme již 1 rok v Čelakovského 10, Plzeň. Na registraci čekáme, ale děti od 1 roku zapisujeme už nyní a mohou denně docházet. Zájemci mohou volat o info na 736445524.

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka