Dotacemi podpoří kraj vzdělávání lékařů

Od roku 2013 podporuje Plzeňský kraj vzdělávání a zvyšování kvalifikace lékařů, kteří pracují v lůžkových zdravotnických zařízeních a na Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje.

Jarní servisní akce AUTO CB

Dotaci z dotačního programu „Podpora vzdělávání lékařů 2024“ mohou lékaři využít na financování zahraničních stáží. „Jsme si vědomi toho, že lékařská profese je povolání, které vyžaduje systematické a zodpovědné celoživotní vzdělávání, a právě zahraniční stáž je pro lékaře jedním z nejefektivnějších způsobů aktivního získávání nových poznatků a zkušeností. Ty pak mohou aplikovat v praxi a pomoci v našem kraji zvýšit kvalitu zdravotní péče,“ říká náměstek hejtmana pro oblast zdravotnictví Pavel Hais s tím, že sledování vývoje nových technologií, vědeckovýzkumných poznatků, inovativních postupů a využívání zkušeností jiných pracovišť jsou tou ideální cestou, jak zajistit kvalitní péči pro obyvatele Plzeňského kraje.

Pro rok 2024 je alokována částka 240 000 Kč. Na jednoho žadatele může být poskytnuto maximálně 30 000 Kč. Žádat o dotaci lze prostřednictvím aplikace eDotace, a to od 3. 6. – 3. 7. 2024.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka