Návštěvníci Pilsner Festu ochutnají k plzeňskému ležáku vybrané pivní menu

Plzeňský ležák a pečlivě zvolené pokrmy k pivu, to je jeden z hlavních symbolů letošního Pilsner Festu. Na oslavě, která v sobotu připomíná uvaření první várky světoznámého piva před 173 lety, jsou totiž nově také restaurace vyzkoušené a doporučené gastronomickým Prima Fresh Festivalem.

Cílená propagace v Plzni

Také letos připomíná plzeňský pivovar zrod Pilsner Urquell a jeho 173. narozeniny oslaví se všemi fanoušky prostřednictvím tradičního Pilsner Festu. V sobotu 3. října ožívá Plzeň pivovarským duchem a město se vrátí k historickému okamžiku, který se odehrál před 173 lety, když sládek Josef Groll uvařil v místním pivovaru první várku tohoto slavného piva. Aby byla oslava ještě výjimečnější, restaurace zvolené ve spolupráci s labužnickým Prima Fresh Festivalem nabídnou ve svých stáncích na Pilsner Festu pečlivě připravená degustační menu, která se hodí přesně k plzeňskému ležáku. 

Plzeňský pivovar otevře své brány v 11:00 a na návštěvníky bude na jeho nádvoří čekat kromě výtečného plzeňského piva v nefiltrované podobě také kvalitní jídlo z čerstvých surovin. Za dobrým jídlem se mohou vydat i na náměstí Republiky. „Doufáme, že hosty narozeninové oslavy plzeňského piva potěší gastronomické změny, které jsme pro ně připravili. Prima Fresh Festival totiž pečlivě vybral několik nových restaurací, které se na Pilsner Festu objeví. Naším hlavním záměrem je hlavně zprostředkovat jim k výjimečnému českému pivu ty nejlepší a nejlépe se hodící pokrmy,“ říká Martin Nauš, jeden z organizátorů Prima Fresh Festivalu, oblíbené kulinářské akce přinášející možnost okusit skvělou gastronomii. 

Návštěvníci tak v Prima Fresh festivalových stáncích ochutnají například menu restaurace El Cid - La Provance s jejich Alsaskou gulášovou polévkou z vepřových kolínek, kořenové zeleniny a brambor, šnečí ragú ze šnečí farmy Barkona Snails, husí speciality restaurace Husí játra nebo kvalitní burgery z 100% jehněčí kýty či hovězího pupku v originální bulce od mistrů z restaurace Kaiser Franz. 

Ve speciálních venkovních restauracích na nádvoří pivovaru i na náměstí představí mimoto to nejlepší, co se hodí k plzeňskému pivu ještě i tradiční a osvědčené restaurace Na Spilce, U Salzmannů, Malostranská beseda či Lokál Pod Divadlem.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 03.10.2015 10:00



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka